Dragons var för ojämna

I går var jag på plats och såg Sundsvall Dragons hemmapremiär mot Södertälje. Dragons hängde med bra inledningsvis, tappade rejält i tredje perioden för att sedan nästan hämta ikapp i den fjärde. Hemmalaget pendlade mycket i kvalitet – men man såg att det finns potential i laget, förlusten till trots. Här är krönikan jag skrev efter matchen:

 

Alldeles för ojämnt – men det finns potential

 

Med tanke på att mycket i Sundsvall Dragons är nytt inför den här säsongen har känslan varit att det kommer att ta tid för laget att få allt att stämma. Den känslan blev inte mindre efter en tung försäsong där nyckelspelaren och ledargestalten Hlynur Baeringsson drogs med skadeproblem och knappt hann medverka alls i träningsmatcherna.

Därför kändes det nästan lite förvånande när drakarna från Sundsvall inledde säsongen med att först bortaslå Jämtland, sedan pressa favoriten Borås på bortaplan och nu inleda tisdagens hemmapremiär mot de regerande mästarna Södertälje starkt.

Nye amerikanen Akeem Wright inledde förtroendeingivande med ett par fina dunkar, någon block och flera returer. Han ska bli väldigt intressant att följa i Dragonslinnet, och det finns ju ett par spelare från Philadelphia som gjort helt okej i från sig i Sundsvalls sporthall tidigare säsonger, om man säger så.

Nu mattades både Wright och resten av Dragons under matchens gång, och hemmalaget blev helt utspelat i den tredje perioden och tappade matchen när Södertälje drog ifrån. 623 blev siffrorna i tredje och att det ändå blev match i fjärde perioden var nästan märkligt.

Sundsvall Dragons visade då moral och arbetade sig nästan ikapp, men det räckte inte hela vägen och Sundsvallslaget har två förluster på de tre första matcherna. Men vi får inte glömma att man i de två matcherna har pressat två av de stora guldfavoriterna inför årets säsong och att man mot Södertälje saknade en viktig pjäs i ungraren Miklos Szabo som är fotskadad.

Förlusten till trots så fanns det faktiskt positiva saker för laget att ta med sig:

Egna produkten Oskar Granat matchades hårt när matchen skulle avgöras och tackade för det förtroendet genom att bland annat sänka en stor trepoängare.

Ragnar Nathanaelsson är inte bara lång, han stod även för flera bra aktioner i den fjärde perioden och fick en välförtjänt hyllning av publiken när han byttes ut.

Amerikanen Akeem Wright imponerade inledningsvis, och känslan är att det finns mycket potential i honom – precis som i resten av Sundsvall Dragons.

Dessutom finns ju Jakob Sigurdarson och Hlynur Baeringsson kvar, och de blir så klart livsviktiga för att det här laget ska ta steg framåt under säsongens gång.

En viktig bit blir att hitta jämnheten, för i matchen mot Södertälje pendlade Dragons nivå alldeles för mycket.

Lyckas man undvika de där djupa dalarna i spelet finns alla möjligheter för den här upplagan av Sundsvall Dragons att växa och förvandla de här tighta förlusterna mot topplagen till segrar längre fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *