Granlo visade rätt attityd

Under Granlo BK:s första år i Superligan var det full fart och hög energi matcherna igenom. Förra säsongen gick tempot ned och underhållningen var inte lika hög i Sporthallen. Även under inledningen av den här säsongen har det varit något som saknas i Granlo spel, men mot Storvreta igår visade man upp sig från sitt rätta jag. Det var hög energi, hårda närkamper och fartfyllt spel.

Det var längesedan man kunde känna energin ända upp på läktarplats, men i går var den känslan tillbaka. Då blev det också tre poäng mot Storvreta och GBK har två raka segrar i Superligan. Det var oerhört viktigt inför fortsättningen av den här säsongen.

Här är krönikan jag skrev direkt på slutsignal i går:

 

Rekord i täckta skott

 

Efter tio minuter av premiären mot Falun för några veckor sedan var jag klart orolig för Granlo BK:s del den här säsongen – och de kommande två omgångarna såg inte mycket bättre ut.
Efter tre matcher hade GBK tre raka förluster och spelet stämde inte.
Mot Mora senast såg jag delar av matchen och även om det inte handlade om något skönspel så var det en förbättring mot tidigare omgångar. Framförallt var det ett Granlo som spelade fysisk, jobbade stenhårt och som ville vinna till varje pris.
Mot Storvreta den här onsdagskvällen (seger 8–6) visade laget upp precis samma inställning. Tyvärr förde jag inga anteckningar över täckta skott, men det kan ha varit rekord i Sporthallen.
Under ett par minuter i tredje perioden kändes det som varenda skott från Storvreta täcktes undan av en Granlospelare. Det var inte särskilt konstigt med tanke på att fyra-fem hemmalirare gick ner och täckte skott i stort sett varje gång Storvreta kom till avslut.
Den inställningen och det hårda jobbet grundlade segern, och nu har Granlo två raka vinster och något att bygga vidare på.
Extra kul den här kvällen var att se unge Daniel Nordlund få utdelning. Han imponerade stort på försäsongen, fick chansen i förstakedjan men har sedan inte fått målskyttet att lossna under inledningen av den här säsongen. Mot Storvreta satte Nordlund dit tre mål i tredje perioden och som vanligt slet han stenhårt i båda riktningarna – precis som resten av Granlo BK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *