Två hjältar var tillbaka

Peter Öqvist och Alex Wesby var tillbaka i Sporthallen i tisdags och de lämnade Sundsvall som vinnare den här gången.

Det råder ingen tvekan om att de två herrarna har betytt oerhört mycket för Sundsvall Dragons under sina år i klubben.

Det som framförallt imponerat på mig med Peter Öqvist är att han hela tiden utvecklat sig själv som ledare och att han lyckats bygga om sitt Sundsvall Dragons flera gånger under åren han var i klubben. Han spelade basket på olika sätt och han lyckades vara framgångsrik med flera upplagor.

Elva säsonger blev det och det är bara för alla basketfans att lyfta på hatten för Sundsvalls svar på Alex Ferguson, som jag tidigare har kallat honom.

När det gäller Alex Wesby så är han i min bok nummer ett av alla spelare någonsin i Sundsvall Dragons, även det är något jag tryckt på tidigare.

Med Wesby är det hans ledarskap och hans mångsidighet som jag fastnat för. Han gör det som krävs för att vinna, och han gör det med klass. Jag kommer aldrig glömma hans insatser i Dragonströjan, och jag kommer heller aldrig att glömma Peter Öqvists insatser som coach.

Duon är två av de allra största i Sundsvall Dragons historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *