Drömnamnet att ersätta Walker med

Den allsvenska segersången hann inte ens tystna innan uppgifter gjorde gällande att GIF Sundsvalls lagkapten Kevin Walker är klar för Djurgården inför nästa säsong. Mittfältaren har ett utgående kontrakt med GIF och därför har risken funnits att han lämnar föreningen efter den här säsongen – men det är ändå en tung smäll för föreningen om den här övergången blir av.
Lagkapten Walker är förutom en skicklig fotbollsspelare, som varit en av GIF:s främsta de senaste säsongerna, dessutom en stor karaktär som drar publik till matcherna. Jag är helt övertygad om att GIF Sundsvalls publiksnitt hade varit lägre om inte Kevin Walker spelat i laget. Dessutom ska man inte underskatta att det pratas om GIF runt om i landet tack vare den skönsjungande mittfältaren.
Hans medverkan i Idol blev någonting större än vad han själv och alla andra kunnat drömma om, och det satte faktiskt GIF Sundsvall på kartan även för människor som inte är fotbollsintresserade.
När medieanalysföretaget Retriever presenterade sin lista över hur ofta de största sportstjärnorna förekommit i webbpublicerad och tryckt press under de senaste tolv månaderna kom Kevin Walker på 17:e plats. Med andra ord: han var en av de mest omskrivna idrottarna i hela landet under året. Det kommer ingen annan Giffare i närheten av och det ska till en väldigt speciell och profilstark värvning för att kunna kompensera det.
Det ser jag som omöjligt – däremot går det att försöka hitta lösningar för att ersätta Walker på planen om han lämnar.
Det kommer givetvis inte att bli lätt då han tillhör en av Superettans allra bästa spelare och sist GIF var i Allsvenskan imponerade han stort på vårsäsongen, men det går.
Så här på rak arm är Tobias Eriksson det namn som dyker upp i mitt huvud. Den tidigare GIF Sundsvallsspelaren tillhör Kalmar FF men har i omgångar varit aktuell för GIF de senaste säsongerna. Eriksson är när han är skadefri en klasspelare på allsvensk nivå som kan spela både på en kant och centralt. Vi pratar om en löpstark mittfältare med en riktigt fin passningsfot och bra blick för spelet.
Han vore drömnamnet att ersätta Kevin Walker med om han lämnar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *