Gästkrönika: Johan Eklund

GIF Sundsvall tog steget upp i Allsvenskan och målkungen Johan Eklund var en stor nyckel till det. Nu har han själv skrivit en krönika om säsongen som gått. Mycket nöje:

 

”Vi har haft en otrolig moral i laget”

 

Slutet gott allting gott….
Äntligen får jag väl ändå säga, Allsvenskan 2015. Orden smakar riktigt bra i munnen och äntligen är vi tillbaka där vi hör hemma.
Men vi börjar i rätt ände, försäsongen drog igång den 7:e januari 2014 om jag inte missminner mig. Det var konditionstest, styrketest, träning, träning och åter träning blandat med åtskilliga glas O’boy och tusentals bananer som var vår vardag från den dagen och fram till mitten av mars. Det käkades ägg och dracks proteindrycker, allt för att komma så väl förberedda som möjligt till säsongen.
Cupspelet som drog igång den första helgen i mars blev väl ingen riktig höjdare för oss även om vi hade en
avgörande match mot IFK Göteborg för avancemang till slut. Vi torskade den matchen klart efter 90 minuter men kände ändå att vi inte var allt för långt ifrån en av förhandsfavoriterna till att vinna Allsvenskan, vi fick med oss något från den matchen och trots förlusten visade vi för oss själva att vi var bra.  Det fanns ingen tid att deppa,
bara timmar efter matchen lyfte flyget mot Malaga, vårt efterlängtade ”träningsläger”, som vi delvis själva
finansierat skulle äntligen gå av stapeln.
Vill även rikta ett tack till föreningen ”Gamla Giffare” som var med och stöttade oss ekonomiskt så att vi kom iväg. Vi hade några härliga dagar tillsammans där nere och fokuset låg på att stärka lagandan i gruppen, några träningspass hanns det också med i form av sandlöpning och park-tabata.
Solen sken på oss och vi mådde gott där nere på sol-
kusten, det hände många roliga grejer som vi i laget
fortfarande snackar om lite då och då =) Resan stärkte oss verkligen som grupp.
Vi kom hem välbehållna och fortsatte förberedelserna inför premiären mot Jönköpings Södra, som gav oss en
rejäl käftsmäll i premiären året innan (0–3).
Efter en krampaktig insats dök han så upp, vår egen ”gubben i lådan” Pa Amat Dibba, min kollega där framme. Han som värmer upp fötterna innan träning och match så fort temperaturen understiger 10 grader.
Hur som helst drog han till med en stenhård vänster upp i nättaket och vi var i ledning, i slutminuterna störtdyker vårt eget ”knogjärn” ner till sin vänstra stolpe och räddar en straff (undrar nu om han redan då fick sprickan i armbågen kanske?), vilket gör att årets första trepoängare satt på kontot. Ju mer jag tänker på det så sammanfattar den matchen vår säsong ganska bra, vi har inte alltid nått upp i den nivå vi vill spelmässigt, men ändå lyckats vinna en hel del matcher.
Vi har haft en otrolig moral i laget och alltid lyckats resa oss efter våra förluster.
Ibland har det varit individuella prestationer som
Dibbas eller Naurins insatser i premiären, andra gånger har det varit vårt starka kollektiv och viljan att kriga för varandra som fixat poängen. Vi är ett lag som kan vinna fotbollsmatcher på alla möjliga sätt, en enorm styrka som gjort att vi i dag kan blicka fram emot Allsvenskan nästa säsong.
Det var även fantastiskt att se vilken uppslutning det var från er supportrar under matchen i söndags samt på efterfesten på Allstar. Jag träffade supportrar från Malmö, Stockholm och Falun en söndagskväll i Sundsvall, helt fantastiskt.
Vilken otrolig inramning vi fick uppleva under bataljen mot Landskrona, tänk om varje match kunde vara så. Ni ska sträcka på er och känna delaktighet i det här avancemanget. Jag kan
inte minnas en enda match under året där vi saknat er supportrar på plats, om ni så är tre stycken mot Varberg, 500 som mot Bajen, Assyriska, Syrianska och Sirius eller ett 50-tal som i Göteborg så betyder det oerhört mycket för oss på planen att ni är där och stöttar oss. Givetvis ska alla ni som kommer och tittar på oss på Norrporten Arena också sträcka på er.
Jag och övriga spelartruppen vill rikta ett stort tack till alla er som följt och stöttat oss under året.
Det var en liten summering från säsongen som varit, nu ska vi passa på att njuta av framgången i några veckor. Samtidigt börjar förberedelserna för nästa säsong så smått. Den 20 november går vi på en välförtjänt semester och återsamlas igen den 7:e januari.
Den här gången är vi i Allsvenskan för att stanna. Nu ska jag njuta av kvalmatcherna mellan Ljungskile och Gefle =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *