Gästbloggare: Christoffer Persson

Det var ett tag sedan sist men nu har en ny gästbloggare ställt upp för bloggen. Sundsvall Hockey blev tidigare i veckan klart för kvalserien mot Hockeyallsvenskan, och därför passar det bra att lagets forward Christoffer Persson satt sig vid tangenterna.

Mycket nöje!

______________________________________________________________

 

Hej!
Jag heter Christoffer Persson, är 23 år gammal har nu fått chansen att skriva några rader om min vardag i Sundsvall Hockey.
Vi kan först backa bandet lite och berätta vem jag är och vart jag kommer ifrån. Jag började min hockeykarriär hemma i Gävle och Brynäs där jag spelade hela vägen fram tills jag blev senior, då flyttlasset gick vidare norrut till Sundsvall för att spela med laget i stan Sundsvall Hockey. Åren har sprungit iväg och nu är jag inne på mitt fjärde år i klubben. Jag känner verkligen att jag har tagit klubben och staden till mitt hjärta och att Sundsvall känns nu som hemma!

 
Personligen har mina år i Sundsvall Hockey gjort mig till en bättre spelare än vad jag var när jag kom som 20-åring. Förutsättningarna som jag och laget har för att utvecklas är klockrena, vi tränar förmiddagar vilket ger oss utrymme att träna extra på saker som man behöver. Samtidigt som jag hade hoppats på att kunnat bidra med mer poäng framåt denna säsong än vad jag gjort, så är jag mer än nöjd så länge laget vinner och vi spelar bra.
Under åren jag varit här har jag fått varit med om både mot- och medgång med klubben. Första året jag spelade här åkte vi ur Allsvenskan och har sedan dess huserat i division I. Ända sedan vi åkte ur Allsvenskan våren 2012 har klubbens målsättning alltid varit att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Vi har under dom två tidigare åren i division I varit väldigt nära och ta oss till kvalserien, men har snubblat på mållinjen båda åren. I år är det mitt och lagets tredje år i division I, men jag skulle vilja påstå att årets upplaga av Sundsvall Hockey är det bästa vi haft under min tid här! Jag och hela klubben hoppas och kämpar för att detta ska vara året vi tar klivit upp.

 
Denna säsong började med att vi vann serien Division I Norra före jul ganska komfortabelt, för att sedan precis innan årsskiftet kastats in i den stentuffa Allettan Norra som vid serieseger skulle ge en direktplats till kvalserien. När man spelar en såpass kort serie på 14 omgångar ges de inte mycket möjligheter för misstag, varje poäng är värd otroligt mycket. Och även om vårt spel inte alltid glänst framåt med massa mål har vi hela tiden lyckas få med oss poäng ifrån matcherna vilket givit oss chansen att vara med och vinna serien.

Just det vi som lag har varit bra på under hela säsongen är att när inte offensiven funkat vissa matcher, då har vi verkligen stängt igen där bak och vunnit matcher med 1–0, 2–1 och så vidare. De få matcher som vi släppt in 3-4 mål (vilket ska sägas är väldigt få) har offensiven klivit fram och gjort sitt!

 
Tordagens seger inför ett fullsatt kokande Sundsvall Energi Arena mot Östersund blev som en ren final om vilka som skulle få direktplatsen till kvalserien, där fick vi bevisa för alla att vi verkligen kan spela bra och prestera när det behövs. Trycket i arenan var de nog de bästa vi haft under mina år i klubben. Den fullsatta arenan gav oss ett grymt stöd som inte gjorde det svårare att spela direkt. Gårdagens match var dessutom min första match på över två veckor då jag gått skadad, så det var verkligen precis rätt match att komma tillbaka till!

 
I och med segern är vi äntligen klara för vår första kvalserie sedan vi åkte ur Allsvenskan 2012 och efter två tidigare misslyckade försök.
Samtidigt som glädjen är stor är detta ännu bara ett delmål i vår resa som inte är klar förrän vi är tillbaka där Sundsvall Hockey hör hemma, i Allsvenskan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *