Gästbloggare: Olle Alvebjörk

Kovland har gjort en riktigt stark säsong och har tagit sig till play off. I kväll spelas första matchen mot Östersund och en av huvudanledningarna till att Kovland tagit sig så långt är målvakten Olle Alvebjörk som storspelat. Här skriver han själv ett inlägg inför kvällens match.

______________________________________________________________

 

Playoffplats och underdogs

 

 
Serierna är avslutade och efter en spännande avslutning för vår del så väntar nu playoffspel mot formstarka Östersund. Det är nu det roliga börjar och som alla vet så kan vad som helst hända i ett playoff. Inför denna säsong så var det inte många som trodde att ”kiffers” skulle gå så långt som till playoff. Många ansåg att vi inte hade vad som krävdes, så nu när serierna är avslutad känns det extra skönt att fått bevisa för de personer som inte trodde på oss att de hade fel.

 

Visst, på ett sätt kan jag väl förstå hur ”experterna” tänker. För vår del var fjolåret ett tungt år, slutade med kval, men som tur var lyckades vi reda ut det hela och säkra en plats i hockeyettan även denna säsong.

Denna säsong började bra för oss, vi hade ett par riktigt sköna segrar i säsongsinledningen men kring november började det gå emot oss. Många matcher som slutade i uddamålsförluster och självförtroendet blev i och med det sämre. Rent spelmässigt under serien innan jul så tycker inte jag att vi var ett lag som skulle behövt sluta på en nionde plats i tabellen. Tycker vi var med i de flesta matcherna men på något sätt så lyckades vi inte få med oss de poäng som vi hade hoppats på.

 
Vårt mål har hela tiden varit att ta oss till playoff, och innan fortsättningsserien efter jul startade så hade vi ett ”snack” om att vi har stora chanser att nå detta. Och det började onekligen bra för oss, vi var med i toppen genom hela serien och ett tag där hade vi sex raka segrar, måste vart tusen år sedan det hände senast för en annan. I slutändan så skulle det stå mellan oss och Kiruna om vilka som skulle knipa playoff-platsen tillsammans med Övik.
Det hela avgjordes i sista omgången där Kiruna hade allt i egna händer. De var tvungen att ta poäng hemma mot Ö-vik, men för oss krävdes det seger borta mot Lejon samt att Kiruna torskade. Vi åkte upp till Skellefteå och vann vår match, och när Ö-vik gjort sitt så stod det klart att vi gått vidare, endast en poäng före Kiruna. Såhär i efterhand så vill jag passa på att tacka Ö-vik som åkte upp och vann, starkt!

 

Nu är det alltså dags för playoff, motståndet är ett Östersund som gått bra i allettan. Dom var med och krigade om direktplatsen till allsvenskt kval tillsammans med Sundsvall. Nu slutade jämtlänningarna tvåa vilket gjorde att de får möta oss i första playoffomgången. Östersund är storfavoriter, dom har all press på sig. Detta gör ju det hela lite roligare för vår del, som underdogs är det bara ut och köra. Vi har inget att förlora och jag tror att om vi spelar som vi ska så har vi bra chans! Första matchen hemma i Ånäshallen blir otroligt viktig, seger där så har vi satt rejäl press på Östersund.
Avslutningsvis så hoppas jag på att många kommer och stöttar oss ikväll, det kommer garanterat bli en bra match, 19:00 släpps pucken!!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *