Kollektivtrafik – betalar gärna men då ska den också ha högre kvalite

Blir som politiker förvånad rätt ofta trots att man är relativt insatt tycker jag själv.

Priser höjs för varje år via index mm. och saker blir bättre och man får ut ofta en högre kvalité när priset också höjs, företag kan då utvecklas och skapa mer och bättre förutsättningar för oss konsumenter.

När ett pris höjs så ska det också finnas en motivering, den kan vara att man får mer för pengarna genom bättre funktioner och mer tjänster.

När vi pratar miljö och hur vi individer ska vara delaktiga i att vi når det uppsatta klimatmålen så är kollektivt resande en del i detta.

Det som jag reagerar kraftfullt på är när priser stiger på något som man vill att medborgarna skall använda för att vara miljösmart, för mig blir det direkt kontraproduktivt.

Hade motiveringen varit att tex. Fler bussar ska köpas in och att turtätheten kommer öka och att man tillsätter mer hållplatser på landsbygden då hade höjning varit motiverad.

Men jag ser inte denna motivering….

Att höja priserna på en produkt eller tjänst som inte blivit effektivare är bara fel, detta kan påverka det så viktiga resandet med kollektiva medel och det är miljöosmart.

Nu får ni Socialdemokraterna i både Regionfullmäktige och Kommunfullmäktoge synka er lite bättre…

Jag som Liberal och gruppledare för oppositionen i Programnämnd samhällsbyggnad vill se ökad turtäthet, öka antalet hållplatser med fokus på landsbygden och har ett antal fler effektiviseringskrav som är på riktigt.

Höjer man priset så ska också kvalitén höjas!!!

https://www.na.se/artikel/samhalle-valfard/nu-blir-det-dyrare-att-aka-med-lanstrafiken-har-ar-nya-priserna-fran-15-januari

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *