Hattrick i företagsbesök

En makalös fredag där det lokala näringslivet stod på agendan. Dock tog ett OS guld i herrarnas skidskyttestafett mig osannolikt till Rävgången och vår senaste OS medaljör i just skidskyttestafett, Tord Wiksten brons 1992 Albertville. Tidigare OS medaljören hade handskottat Rävgången tillsammans med Schreiber Adventures inför lördagens familjedag. Anders Schreiber hade för övrigt tidigare på lunchen berättat om sin framtida vision om ett hälsosammare Örebro och ett mer levande norr. Dagen började med promotionfrukost där yngsta dottern deltog med mig innan hon for vidare till Storstenshöjden. Björn Andersson m fl gästade idag promotionmorgon och Björn berättade om sin idrottsresa och framtida utmaning inom KIF Örebro. Gott samtal med Seydou och Zamer på em om konkreta näringslivsfrågor och dagen avslutades med inflyttningsfest för GUL PR i deras nya lokaler med en bedårande utsikt ut över slottet och Svartån. Tre olika företagsbesök på en dag samt spännande nätverk på frukosten på Frimis, wow vilken avslutning på sportlovet med fullt ös in i kaklet! En så energigivande dag sker inte varje dag men det är i möten med människor magi uppstår.

Motorburen ungdom

Månadens ”goda exempel” tårta för februari gick igår kväll till samverkansgruppen ”motorburen ungdom, Örebro”. Att jobba med goda förebilder och ambassadörer måste vara vägen att lyckas skapa engagemang och kraft hos motorburna ungdomar. Rent konkret igår kväll så kom man fram till och spikade att gruppen fick en monter / utställningsyta på sommarens arrangemang ”Hästkraftensdag” vid Berglunda området. Nytryckta tröjor från Team Sportia överlämnades till ambassadörerna och fortsättning följer men det går från klarhet till klarhet och sånt blir jag varm i själen av. Har fått många varningar att detta är dödfött men jag ger mig inte så lätt och förtroende byggs på relationer och samarbeten. Jag hjälper gruppen med kontakter och nätverk sen är det upp till dem själva att kliva fram och ta ansvar och planera möten/ träffar inför sommarens utställningsplats.

Trygghetsboendet Vesslan

Idag var dagen då Örebro kommun passerade Västerås kommun i ranking över antalet invånare. Detta sa jag redan på Centerpartiets stämma i Malmö i talarstolen till min kollega från Västerås. Inte att det skulle ske idag utan mer att det skulle ske.

Idag besökte kommunledningen inom Social välfärd, trygghetsboendet Vesslan. Dels lämnade vi över den beslutade strategin ”åldras på dina villkor” men vi spelade också in en filmsnutt som skall rulla på kommunens sociala medier. Sex partier står bakom strategin och nu skall den implementeras ute i verksamheterna efter idogt förarbete från medborgare, föreningar och olika referenser via Seniorfestivalen mm.

Företagsbesök 

Idag tisdag var det ju dels Padel men det blev storförlust igen. Dock förra månadens Padel låg bakom dagens företagsbesök på Reklamproffsen. Fick se hela huset samt höra hela företagshistorian bl a flytten från Kumla och hit till Örebro. Snygg tapet också på kontoret en lagbild från ÖSKs lag årtal 1923. Jag själv driver ju bygdenytt.se som en interaktiv anslagstavla sen 1/1-2012 med ett inlägg om dagen om saker och ting som händer i bygden. Väldigt uppskattad och läsvärd sida som numera sen jag blev kommunalråd är det som hinns med i företaget och övrigt PR jobb ligger lite på is. Vem vet vad som händer efter sensommarens val ? Det gäller hela tiden att var ödmjuk inför uppgiften men likväl hårt jobbande och tror på valframgång i alla lägen. Vi är rustade och redo och längtar verkligen till första veckan i september! 

Mötesordförande

Efter en måndag med traditionella måndagsmöten i Rådhuset så for jag iväg på utåtriktade arrangemang. Som jag sagt tidigare och säger igen så har högst krav på mig själv att besöka föreningar, verksamheter och företag mm. 2018 ligger så här dags i topp efter snart två månader ute på externa besök. Räcker man ut hakan så är det bara att ikläda sig rollen och ställa upp när kalendern ger möjlighet. Det gjorde den idag och jag avslutade dagens insatser som mötesordförande med PRO Wästerringen. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar så var det frågestund till mig i min roll som en del av kommunledningen och partiföreträdare för Centerpartiet i Örebro kommun. Väldigt nyttigt, spännande och intressant att vara med kring fikaborden och lyssna på det som som ligger dessa engagerade människor närmast om hjärtat. Tack för inbjudan och de närmaste månaden stundar en hel del årsmötesinbjudningar vilket är riktigt roligt!

Sportlov 

Det märks inte jättemycket i min almanacka mer än att jag lovat barnen nån eftermiddag med dem då det vankas ett vitt sportlov äntligen. Kommande vecka bjuds dock bara på ett kvällsmöte så bara det märks ju skillnad när det annars är tre till fyra kvällsmöten en ”normal” vecka. Så det blir lite tid med familjen andra tider än just vardagarna denna sportlovsvecka. Dock följs ju OS minutiöst och sömnen blir ju extra lidande vissa nätter men det får det vara värt vart fjärde år. 

* Skön seger för Tre kronor mot Finland 

** Curlingstenarna verkar glida på bra för såväl de gulblåa damerna som herrarna 

*** Belgisk seger i årets Svenska rally som följdes via rallyradion sen i torsdags även under fredagen på plats på riktigt i rallyskogen

Den enes bröd, den andres död……

Pratar så klart om länets bandylag som båda föll i den nästsista omgången. En konstig tillställning i Behrn arena där en missad straff till ev 3-3 förbyttes i 2-4 och en genomklappning då gästernas motivation slog hemmalaget ”gamnackar”. Jag utropade ju kontraktet klart redan för två veckor sen i Värmdö om än inte i teorin så i praktiken. Tre – fyra lag kan inte gå fullt allesammans med det spelschemat som lagen hade kvar. Det blev facit om än hade jag inte hoppats Nitro / Noras förlust skulle bli ÖSKs räddning. Det hade kunnat varit omvänt med såväl segrar för de båda länslagen och en helt annan sista omgången än det som sker nu. NNBS måste bortaslå (alt en pinne i bästa fall) Ljusdal och då får inte Kungälv och Unik vinna vilka båda lagen fixade redan idag med kniven på strupen. De som försöker få gällande att det skulle vara ÖSKs fel idag till nackdel för Nora får nog fundera ett varv till. Nej ÖSK förlorade långt ifrån med flit och man plockar sina egna poäng som klubb över en hel säsong. Räknar iskallt med att ÖSK gärna vill ha kvar NNBS för derbyn och pulsen på bandyn i länet. Nu hoppas vi på seger i sista för Nora och lite hjälp för att undvika direkt nedflyttning och rädda sig kvar via ett ev nervkittlande kval. Målvakten Johan Blom utsedd av Svampen till årets spelare över hela säsongen. Bra val, sett en bortamatch samt alla hemmamatcher utom två då partiet kallat så lite bandy har jag sett i vinter. Grattis Johan och bra jobbat under säsongen som blev upp och ner för laget i mitt hjärta.

Världsstjärnor på snö och is!

En dag i Värmlandsskogen samt den norska skogen likaså då Svenska rallyt hade ett par sträckor på den norska sidan. Tre generationer Sörman tog en tidig tur nordväst ut mot norska gränsen för tre stycken sträckor under fredagen; Röjden (ss4) Svullmyra (ss6) samt Torsby (ss8) och lite promenad bland alla världsstjärnor på servicen vid Torsby AirPort. Tänk att fara fram med meter höga snövallar i bortemot 200km/h och dessutom både idag och imorgon bl a hoppa 40-50 meter med bilarna, enastående. Efter totalt åtta sträckor leder man rallyt med endast fem sekunder…….. fem sekunder. Galet imponerande och så mycket folk i skogarna kring riksgränsen och lika galet mycket snö efter vägarna. Sist men absolut inte minst galet trevligt folk där man alltid blir på toppenhumör att prata med folk från större delen av Sverige och även Norge samt runt om i Europa likaså. Hade min gamla Däckcityjacka där det stod Örebro så stort och fint på ryggen så det kom verkligen kommentarer om vilken motorstad och tradition vi har här hos oss. Joakim Roman är en tävlande hemmahörande i Örebro kommun bl a. Verkligen en lyckad dag med mycket motion, friskt luft och ett välplanerat schema som höll något så när så allting hanns med!

Rusta, riv och sälj!

Detta har jag varit drivande i sen jag för två år sen räddade skogsutbildningen på Kvinnerstagymnasiet. Då var jag ordf i Gymnasienämnden och på ett stormöte i idrottshallen bland all personal sa; In med en stark fastighetsägare som går igenom alla hus / logar / lokaler och sen tar tuffa beslut om att rusta vissa, riv uttjänta baracker och sälj av villorna som idag är bostäder. Idag på min sista träff med Örebroporten efter tre år verkar man ta tag i översynen och framtiden utvisar vad svaret blir men musklerna finns i bolaget och cirkeln knyts ihop på något sätt nu när jag lämnar styrelsen till förmån för Annika Bergman. Det mesta går åt rätt håll och ibland tar förvärven lite tid bara. När det gäller travets ev flytt så är kommunledningens svar fortsatt positivt sen det besked vi lämnade för över ett år sen; vill travet flytta skall vi vara behjälpliga och lyssna noggrant men bollen och besked måste komma från travsällskapet. Vad vi i Centerpartiet tycker i frågan är solklart, området måste lyftas och moderniseras och nu äntligen är saker på gång sakta men säkert! Fint avtackad av Örebroportens styrelse, vd och tjänstemän idag på min sista medverkan för denna gången vart fall, otroligt lärorika och spännande år för bolagets och Örebroarnas bästa.

Alla hjärtans dag !

Happy Valentine till er alla idag! Min onsdag var ju inte direkt lugn men visst en gnutta kärleksfull absolut. Träff på fm bl a med Örebrokompaniets vd om kommande arrangemang under året som blir officiellt under våren. Sen på em fick jag äran att guida min fd klassföreståndare från min tid på Lillåns 7-9, Lasse Ekström med vänner på vårdboendet Trädgårdarna. Med efterföljande fika och kloka samtal med ett tiotal erfarna herrar som gav råd och stöd i olika frågeställningar. Så roligt att min utmaning att fika hos eller med diverse människor blivit sånt gensvar, kunde jag aldrig tro när jag räckte ut hakan eller förresten sträckte ut handen. Fler inbokade träffar finns hela våren vilket ska bli väldigt spännande att följa vart jag tar mig härnäst. Lyssnade ledarskap i det långa loppet kommer vinna respekt än korta populistiska lösningar.

Ta hand om er alla!