Gymnasiemässan

För tredje gången i följd besökte jag gymnasiemässan kring lunch som ordförande i Gymnasienämnden. Lite dubbelt nu i oktober med såväl Social välfärd som gymnasienämnden och det visas konkret då man ena dagen besöker Attendo Rynningeviken och andra dagen framtida gymnasieelever. 

Vi som kommun måste bli så bra vi bara kan för att matcha utbildningen mot efterfrågan på arbetsmarknaden. Utbilda till arbete och inte till jobb som inte finns. Det finns idag ett för stort glapp då vissa branscher skriker efter arbetskraft och andra inte. Detta arbete är inlett på förvaltningen för utbildning, försörjning och arbete (Fufa) och framåt vintern kommer gymnasienämnden ta beslut utifrån utredningen om programstruktur mm. Nämnden får en första information om detta nästa vecka på Tullängsgymnasiet då oktober månads nämnd är förlagd där. Har du en niondeklasser hemmavid skall du absolut besöka Conventum, du har fram till klockan 19:00 på dig. Vi kanske ses där under kvällen igen förresten då vi förlagt nämndens gruppmöte i samband med mässområdet. 

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *