Motorsportscentrum

Vårt område är ett nav och gott exempel för motorsporten i Sverige. Jag har tidigare år väldigt ensam av ledamöterna i kommunfullmäktige pratat mig varm för Göransson, Ekblom och Björck m fl från talarstolen. Vi kan göra listan lång på förare i yppersta Sverigeelit i många olika klasser men också viktiga breddförare med ett brinnande motorintresse. Vad har då detta med mitt uppdrag som förtroendevald att göra? Jo men så här ligger det till; 

Under lördagens rallytävling Rikspokalen (störst i landet ifjol gällande antalet startande) med start och mål på Kvinnerstagymnasiet och en specialsträcka i bygden gäller det att förena nytta med nöje. Hemma på lagårdsbacken kommer jag möta representanter med ingångar i ca tio olika motorföreningar i vår kommun. Varför då undrar ni då säkert? Jo för att se vad dessa personer konkret skulle kunna göra på ett förebyggande sätt för att fånga upp den motorburna ungdomen i vår kommun som idag får negativa nyheter på sig i media utifrån Mariebergsområdet. Tänk att kanalisera detta engagemang och forma det vidare in i föreningslivet via dessa motorklubbar. Vilket utmärkt sätt att fylla på med unga hungriga motorburnaungdomar i dessa motorföreningar. Uppsökande verksamhet och fånga upp dem via den minsta gemensamma nämnaren dvs motorintresset, det är förebyggande arbete i verkligheten. ”Vad;et” skall jag ta reda på under lördagen via detta möte för att sen ta vidare ”hur;et” till kloka tjänstemän i kommunen. 

Frågan är lika het som motorblocken på morgondagens tävlingsbilar som efter kl 14:00 passerar bygden som ett vackert pärlband. Välkommen ut du också vet ja! 

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *