Veckan som gått 

Dags att faktiskt summera oktober månad likaså. Klockan är tillbaka vriden och äntligen fick man 25h på dygnet. Nåväl tre veckor som kommunalråd för Centerpartiet i Örebro ligger bakom en. Lärorika veckor som fortsätter att forma den person jag är. Fullt medveten om funktionen som lokal företrädare på Centerpartiet. Vi har idag bra vind i seglen såväl lokalt som på riks där nya medlemmar finner oss som värdigt alternativ för dem. Vi blir ju som parti utvärderade vart fjärde år utifrån allmänna val för riksdag, region och kommun. De vi är till för som många glömmer i sammanhanget bestämmer då vilka som skall vara deras förtroendevalda kommande år. 

Hårt arbete – stort hjärta kommer prägla mina kommande år. Inledningsvis kommer jag långt ifrån kunna allting men med kloka medarbetare och kollegor som backar upp mig så finns förutsättningarna. Verksamhetsbesök dels inom mitt programområde är redan igång men också som partiföreträdare när inbjudningar kommer till oss som Centerparti också. Den senaste veckan har ju präglats av två dagars kommunfullmäktige debatt om kommande budgetalternativ för Örebroarna. Första möte med det lokala Brottsförebygganderådet har ägt rum också med såväl utdelande av ett civilkuragediplom samt mottagande av ”årets säkerhetskommun”. Conventum befann jag mig på under tisdagen och inspirationsdagen för gränslöst samarbete mellan kommunen och Region Örebro i frågor som rör äldreomsorgen bl a. 

Sen sitter lördagens ”skuggning” av Fältgruppen av. Att vara en del av den uppsökande verksamheten om en bara en kväll / natt gav viktig insyn i det förebyggande arbetet. Besök i de västra delarna av staden samt Marieberg gjordes under arbetspasset. Vad som hände kan och får jag inte avslöja men en lugn helg med regn och tre plusgrader som väderlek. Sen att helger och kvällar kryddas med all skön lokal idrott är bara bonus som ger en energi tillbaka att gnugga vidare mot nya höjder! 

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *