Varbergavisioner

Ikväll deltog jag och många med mig i Varberga områdesgrupps möte om nutid med fokus på framtid. Polis, fältare, civilia samhälle, föreningslivet, Öbo, förtroendevalda mfl mfl var några av alla aktörer i en välfylld fritidsgård vid Varberga centrum. Media fanns på plats och vid mitt bord gav ungdomarna media en ”släng” av hur de speglar deras bostadsområde. Varför inte ta saken i egna händer och sprida allt gott som sker via en egen kanal, VarbergaTV kan vara kläckt. 

Om det bara handlade om visionerna och idéerna från vårt bord är jag väldigt trygg och förhoppningsfull inför framtiden. De som bor och verkar i området ville tillbaka till den Varbergaanda som präglat området genom många år. Enkla saker som ”säga hej”, se alla och bry sig om varandra utan att lägga ”näsan i blöt” utifrån privatliv mm. 

Lyssna och lägga örat mot marken är enormt viktigt för att kunna skapa flera livskraftiga närodlade idéer som tar kommunen vidare. Underifrån perspektivet är a och o i ett folkrörelseparti inför kommande handlingsprogram och förslag. Tack för inbjudan, jag gick därifrån med ett leende och kraften finns nu skall den paketeras av områdesgruppen. 

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *