Vardagshjältar

Idag torsdag var jag på verksamhetsbesök på Älvtomta hemsjukvård. Träffade en grupp drivna sjuksköterskor som verkligen var på tå att göra sin arbetsmiljö dräglig och Örebro kommun en bättre plats att åldras i. Jag gillar högt i tak och frispråkiga medarbetare hur skall man annars våga utveckla den arbetsplats som man befinner sig på ? 

Visst jag lämnade (igen) komfortzonen på Rådhuset och hade ingen aning vad som väntade mig när jag klev in genom dörren kl 08:00 på Älvtomtagatan. Hade precis intervjuats på morgonen av Radio Örebro ang popcornetsdag på partiets expedition. Fick byta om till arbetskläder, skriva under sekretessavtalet samt få en snabb dragning av vad som väntade mig. Där stannar min historia utifrån vad som sades men tacksamma medarbetare och oväntade medborgare när jag var med hem till människor som teamet besökte. 

Frukostrasten var ljuv musik för mig som lär mig området dag för dag, kloka inspel och goda medskick av engagerade medarbetare. Tack för att jag fick tillbringa min fm hos er innan jag for till Regionen på lunchmöte och då hade jag innan fått sett i verkligen samarbetet mellan regionen och kommunen utifrån att hjälpa medborgarna oavsett gränsdragning. 

På kvällen besökte hela partiets lokala förtroendemannagrupp Nerikes brandkår och de är väldigt tacksamma och glada att vi vill lära oss mer och lyssna på olika aktörer som bär upp de olika samhällspelarna. Dels för att höra sig för om kårens deltidsupprop, senaste tidens bränder samt situationen för blåljuspersonalen. Man kan läsa hyllmeter av handlingar och så kan man besöka olika aktörer och bilda sig en egen uppfattning från verksamheten. 

Kan lägga till att igår medverkade jag på Anhörigcentrums kickoff av 2017års program. Väldigt bra och gediget program ihop planerat, bra jobbat allesammans. 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *