Kommunfullmäktige 

Efter två dagars internat med kommunledningen i Ånnaboda under måndag/ tisdag med härlig skidåkning bl a på programmet vankades årets första kommunfullmäktige igår. 

Januarimånads KF (Kommunfullmäktige) sammanfaller för det mesta nästan alltid med Hindermässan utanför Rådhuset. Denna marknad skall jag ta mig tid att besöka likaså men inte så mycket marknadsstånden utan mer det som är en tradition sen barnsben; maskinförsäljarna och diverse landbygdsföretag. 

Åter till onsdagen så var det en fm med frågor och interpellationer till mig och mitt ansvarsområde. Det blev några vänder till talarstolen liksom repliker från bänkraden. På em diskuterade och beslutade vi om kommunens framtida placeringspolicy där tre partier inte riktigt ville vara med, (v) (m) och (Sd). Får att göra en lång debatt kort sammanfattad så diskuterades ”på sikt” flitigt och bröts ner från diverse partier. Vi har en hög svansföring i etiska placeringar som offentlig aktör och det skall vi fortsatt ha även in i framtiden. 

Sveriges Radio Örebro var jag visst flitigt medverkande på igår; ja dels livesändningen utanför sessionssalen ang landsbygdens framtid utifrån en ekonomiprofessor som prata om en viss skräpyta i Sverige 2050. Ja ja den som lever får se. Sen på diverse nyhetsinslag på morgonen / fm om ev utbyggnad av Skebäcksgården efter 2020 när fler vård och omsorgsplatser kommer att behövas. 

Ja ni ser, dagarna rullar på även om den ena inte riktgt är den andra lik. 

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *