Omvärldsspaning 

Sitter på månadens kommunfullmäktige där mina inlägg i dagens KF-debatt handlade om. Borgensåtagande för kommunen för diverse bolag, en stiftelse och aktiebolaget kring flygplatsen. Motion om att införa kollektivavtal i LOVen som idag inte är möjligt pga rådande rättsläget. Kommunen tillämpar sen dag ett, kollektiv liknande lösningar vilket är vad SKL förordar. Ytterligare en motion handlade om vård på hemmaplan där vi höll med om saker i motionen då vi i vår budget redan genomför det mesta förebyggande som motionen innehöll. Det är väl mer översikten och samverkan som kan bli ännu bättre därav vårt tillgodosedda svar. Nu strax slår kl 17:00 och det bär av mot Lindesberg och partiets kretsårsstämma där jag skall prata landsbygdsutveckling. 

I dagarna två dvs måndag och tisdag ägde Örebroportens styrelsekonferens. Denna gången gick den till vår granne i väster, Karlstad där likaså Centerpartiet är med och leder kommunen. Fick bra och matnyttiga dragningar med tillhörande studiebesök. I vissa frågor ligger vi lite före och i andra frågor ligger vi steget efter eller valt en annan lösning på utmaningen. Dock var vi en dag sen för att se avslutningen på Svenska rallyt men den syntets i stadens utbud och utsmyckning ändå skall ni veta. 

Karlstad är en fin stad som man innan Örebro hockey tog klivet upp i dåvarande elitserien man besökt ofta och mest Löfbergs arena. Tog en joggingtur utefter Klarälven, självklart sken sola och snön gnistrade i några minusgrader. Vackert och energirikt för knopp, kropp och själ. Bra med reflektion och stanna upp och se dels hur långt vi i Örebro kommun har kommit med vår utveckling men också vara stolta över det man har. 

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *