Örebropolisen

Idag lördag sitter jag på stadens boxningsgala på allaktivitetshuset där jag höll invigningstal och sedermera blev prisutdelare under proffsmatcherna. Skall innan lördagskvällen är över hunnit besökt vevhuset som firar 40år i år. 

Nu över till gårdagens skuggning som var av lite annorlunda slag. Följde med ett par områdespoliser under deras arbetspass till kl 01:00. Som ordf i ÖreBrå (lokala brottsförebygganderådet) var jag med under hela arbetspasset. Imponerad av att se det förtroendeingivande bemötandet man gav medborgarna. Hälsade på alla, försökte skapa relationer och arbeta förebyggande. Självklart var man redo för att snabbt tänka om och lösa det akuta som antingen uppkom där och då eller via anrop i polisradion. 

Jag kan inte sitta på min kammare, knappast känd för det heller och läsa om vad som sker i media eller skapa mig en bild i social medier t ex. Nej ut och skapa mig en egen bild, prata med dem som kan det bäst och framförallt lyssna, finns tillhands och ta med frågor vidare. 

Stort tack för att jag fick vara med en fredag kväll i februari, jag kommer komma åter framemot försommaren igen för att få olika bilder av ert arbete. Många vi mötte trodde jag var civilpolis men där högg de i sten, ett nyfiket kommunalråd som inte räds verkligheten oavsett område. Hur skall vi annars ta kloka beslut. 

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *