En gråmulen onsdag 

Mars månad är här och förra veckans sportlov på såväl skidor och skridskor är numera borttöat. Regnet (vilket är välkommet utifrån våra vattennivåer) slog mot sovrumsrutan och man ville knappt kliva upp när klockan ringde. 

Tur då att barnen är mer på tå och skolbussen håller sin avgång och dagen drar igång för fulla muggar. Dagen innebar slutförande av två olika debattartiklar via olika medier; att länet inte får klyvas och att regeringen motarbetar kommunens småföretagare via de föreslagna 3:12 reglerna. Efter att ha mött småföretagare via olika nätverk mm är det de första som kommer på tal om att de styrande av landet idag vill försvåra och jaga entreprenörer till småföretagare. 

Första onsdagen i mars kan annars verkligen glädja en Centerpartist när man får ägna delar av dagen via olika verksamhetsbesök kring Berglunda, Pilängen och västra Pilängen. Logistik företag som ploppar upp ur marken och etablerar sina verksamheter här vilket gör vår kommunen som en av landets främsta regioner som transport och logistiknav. 

Passade också på att träffa en herre via mer eller mindre ett hemma hos besök. En man som vill träffa mig förutsättningslöst och diskutera levande landsbygd, bygga stadsnära samt vård och omsorgsfrågor. Ett bollande med datum med start innan jul så hittar man alltid lösningar om de inte är allt för panika vill säga. Roligt, lärorikt och lite oväntat från den inbjudne herrn men jag är lite adhock och jobbar mer proaktivt när det medges. 

Kvällen idag avslutades med hockey i Behrn arena. Lite annat mot igår t ex på kvällen då jag arrangerade ett möte om den offentliga maten på Kvinnerstagymnasiet med kostchef, kökschefer, rektor, föräldrar och elev. Mycket nyttigt att med fakta ta ”död” på felaktiga rykten. Vi har kommit långt och skall slå oss för bröstet men mer närproducerat skall vi kunna eftersträva in i framtiden. Kvällens hockeymatch avslutades med seger och ett säkrat SHL-kontrakt för Örebrohockey genom ett sent segermål av Martin Johansson. 

Nu skall det läsas in handlingar innan det är läggdags för imorgon torsdag är det såväl myndighetsutskott som Programnämnd Social välfärd men först lite sömn. 

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *