Fin besök

Idag onsdag har det varit full fart hela dagen lång. Sveriges populäraste partiledare har besökt vår kommun och min hembygd. Det är alltid lika trevligt att få träffa Annie samt som i detta fallet prata och diskutera politiken för landet men även lokalt här i Örebro. Vi sydde ihop en dag som jag på förhand tänkte in goda exempel för hur Annie är som person och vilka frågor hon driver nationellt och som vi driver här lokalt. Dagen inleddes med ett besök hos trygghetsvärdarna på Västerporten fastigheter. Med på mötet var också områdespolis och kommunens säkerhetssamordnare. 

Vidare mot Rejmes och dess restaurang där det väntades 75 gäster, media och nyfikna besökare efter väggarna. Lunch med småföretagare och medlemmar där KIF Örebro pratade om sitt närodlade fotbollslag inför premiären. Henrik Andershed om trygghet via bla Embrace, Gymninge gård om närodlat naturbeteskött. Båda de sistnämnda vann varsitt pris på årets Örebrogala i olika kategorier. 

Avslutade besöket i min hembygd där Centerpartiet i senaste kommunvalet fick 46.1%. Annie fick träffa personal och initiativtagaren till Rasmusbyn strax norr om Ervalla. Ett privat LSS boende som växer som svampar ur backen med konceptet skog, jord och djur som komponenter. Annie sa själv redan på lunchen att hon tyckte vi träffat rätt; Annie är en fd fotbollsmålvakt, som läst juridik och kriminologi samt gillade valet av lunchmat dvs lokalt närodlat naturbeteskött. 

När Annie lämnade bygden och Örebro kommun hade det gått 4-4,5h av sitt besök här hos oss. Hon hade fått medverkat i Radio Örebro, mött länspressen, träffat en handfull goda exempel att ta med sig, fotograferat med såväl medlemmar och småföretagare. 

Samt besöket gick ju egentligen ut på att fira mig som nytt kommunalråd för Centepartiet i Örebro kommun som nu firade ett halvår i och med dagens besök från vår jordnära partiledare Annie Lööf. Kul att så många ville dela dagen med oss 😉

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *