Vi har brustit

Först och främst vill jag be om ursäkt som ytterst ansvarig för att den här situationen uppkommit, framförallt till de boende och anhöriga. Det är jag som förtroendevald som är ansvarig för att se till att kommunen levererar korrekt vård i våra boenden. Här är det uppenbart att vi brustit i våra åtaganden. 
Det jag kan konstatera är att så här långt ska det inte få gå när det gäller omsorgen för våra äldre. 
I min politiska uppfattning ser jag ingen skillnad på i vems regi vården utförs, det är vår för****de skyldighet att se till att våra äldre får en god omsorg.

För att ge en bild av vad som hänt och vad vi gör för att komma till rätta med situationen finns det en sammanställning nedan länkad. 

Se sammanställning här

Idag har jag fått frågan otaligt med gånger, hur kunde detta hända? Det var det första jag frågade mig själv likaså. Jag tänker självklart agera utifrån vad den oberoende granskningen av IVO säger och vi som kommun och ansvarig driftnämnd har redan agerat utifrån ovanstående länk. 

Men kom ihåg att detta är en våning / avdelning på ett vård och omsorgsboende av kommunens samtliga boenden. Därmed fortsätter jag påvisa med en dåres envishet att äldreomsorgen är god i Örebro kommun men vi har förbättringsområden absolut. 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *