Hästnäringen

Man kan ju alltid tycka att denna budget man precis jobbat fram är den bästa och mest genomarbetade. Denna gången utifrån inspel av medlemmar och förtroendevalda från vårt parti och när återkoppling skett så har känslan under hela processen varit så. Sen är inte ett enskilt parti ensam vinnare långt ifrån, alla tre har både fått igenom saker och prioriteringar samt alla tre har också fått backa på saker som man stått lite ensam i och som går vidare in i valrörelsen och handlingsprogram när varje parti går ut själva och har utvecklingssamtal med väljarna. Frågor som rör hela kommunen är med nu på ett helt annat sätt än tidigare samt spetsat ytterligare med förebyggande frågor, näringslivsklimatet och en realistiskt miljöpolitik nära varje människa. Det ska vara lätt att vara miljövän sen så klart välfärdsfrågorna och kopplingen till kärnuppdraget men där står alla tre partier i kommunledningen enade om. Vilket faktist görs i mångt och mycket skall tilläggas, Örebro behöver en stark mittenprofil för invånarnas bästa. 

Idag sipprade det ytterligare lite ur budgetluntan 2018 och som ”sportfåne” värmer det hjärtat lite extra i denna prioritering. 

BUDGET 2018; Satsningar på ridsporten i Karlslund

Örebros politiska majoritet väljer att satsa på ett nytt ridhus och upprustningen av ett stall i Karlslund. Den totala summan är 11 miljoner och projekteringen av ridhuset påbörjas under 2018.

– Ridsporten är en viktig del av Örebros föreningsliv som engagerar många örebroare. Det känns extra kul att vi kan satsa på en verksamhet som engagerar många tjejer i kommunen. En satsning på hästnäringen har potential att skapa fler arbetstillfällen, säger Per-Åke Sörman (C) kommunalråd.

Kan redan nu avslöja att under tisdagen sker den sista pressträffen under detta budgetarbete. Den som väntar på något gott……….

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *