Medborgarlöftet

Denna fredag blev helchockad och vad många andra tar sig an på en vecka. Möten med såväl Regionen som Social välfärd idag. Träff med SVT Örebro, Radio Örebro, mejlkontakt med ”Hem och hyra” samt korrespondens med NA reporter. När dagen var slut enl mötesinbokningar så stegade jag 16:01 in på Polisstationen för att medverka på kvällens och nattens arbetspass.

Här kommer en kortare beskrivning av passet;

Först ut var utsättningsmötet med kvällens poliser i tjänst som jobbar mot medborgarlöftet och att motverka öppen droghandel. Jag fick åka med poliserna Jonas och Kajsa och först ut var att packa bussen med allt vad som skulle behövas. Första timmarna var det mycket rörelse på väster, folk på väg hem från skola och arbeten. En synlig inledning för att visa att vi fanns i området och att vara beredd om något skulle ske. Framåt 19:30 intog jag mig en pasta för att orka natten lång och en sammanfattande lägesanalys av patrullerna i tjänst. Första delen var mestadels till fot och nu efter maten var det mer åka i polisbussen. Nu var det mer fokus på fordon och kontroll av drogfrihet, körkort och fordonen. Kvällens fältpersonal hade vägarna förbi och det småpratades lite om kvällen. Kvällsfika på 52:ans fritidsgård i Baronbacken då det vankades nybakade lussekatter när alla kommunens fritidsgårdar firade 75år denna vecka. Sista timmarna till midnatt var i bil med fokus att samtala med personer som rörde sig till fots, kontrollera fordon och bygga förtroende i området. När detta sjösätts så är det bara nån timme kvar av passet och för nattens poliser i tjänst är det pappersarbete kvar. Nåja via diverse program i datorn fylldes natten i till chefer och övrig personal som skall ta vid imorgon. Kort sammanfattning utan att gå in exakt på vad som hände ett lugnt pass på väster. Inga större händelser inträffade och det löpte på kontrollerat och många goda samtal med medborgare och poliserna i tjänst. Nu har det blivit två gånger detta året och två hela pass från start till stopp och i te enbart delar av ett för då får man inte hela bilden av arbetet. Nyttigt och väldigt lärorikt för mig som förtroendevald!

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *