Lokalsamhället

För mig som förtroendevald inom Örebro kommun är det väldigt viktigt att finnas där människors finns i deras vardag. En lördag i början av december och med några timmar ledigt på dagen när solen sken så plockades mountainbiken fram för en efterlängtad tur i mitt lokalsamhälle.

I min vardag som förtroendevald skall jag verka för mindre regelkrångel, enklare göra val från ditt köksbord men också säkerställa kvalité oavsett vilken utförare du väljer att anlita. Därmed är det väldigt mycket att lägga örat mot marken och lyssna på bybor, medlemmar och sympatisörer. Turen gick via byns kyrka, till bruket som Hertig Karl läts grunda, mot Järle och landets första normalspåriga järnväg med tillika äldsta stationshuset. På hårda fina frusna grusvägar som för två månader stod värd för en av landets största rallytävlingar. I skogarna man passerade kunde man nästa föreställa sig hur länsman jagade Lasse-Maja innan han smet in i sin grotta.

Nu träffade man på många glada tillrop under min färd och det kan jag säga här och nu till er som jag säger till bygdebor m fl, den dagen jag inte kan se mig själv i hallspegeln att jag uträttar skillnad tänker jag inte fortsätta ”bara för att”. Högst krav har jag på mig själv sen vet jag att det handlar om förtroende av väljarna vart fjärde år när det är ”utvecklingssamtal”. Partiet framför allt och människorna i det kommer och går men partiet alltid kommer att bestå.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *