Realistisk miljöpolitik

I Örebro kommun skall det vara lätt att vara miljövän. Det skall vara enkla realistiska uppsatta mål så medborgarna i kommunen känner stimulans, engagemang och lust att bidra med vad man själv kan utifrån sig själv som individ. Enklare hushållssortering är ju en typisk sådan konkret Centerfråga som många har kommit i kontakt med de senaste åren. Dessa dagar kommer det ju mätningar högt och lågt och någon väljarbarometer kommer jag aldrig dela då det är resultatet på valdagen som gäller. Dock olika förtroendemätningar i frågor eller partiföreträdare är mer kvittot på arbetet totalt. Miljö och klimatfrågornas förtroende äger vi och ökar där graden hela tiden. Sånt har man känt de senaste åren att morötter går bättre än piskor och därmed måste vi prata mer miljö och klimatfrågor nu under valrörelsen. Lokalt kommer vi också göra det inom många olika områden utan att straffa ut bilen för alla som behöver den för sina ändamål, mycket bättre att fokusera på utsläppen.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *