Tisdagens träffar

Idag har det varit många träffar av olika art. Bortsett storstryk i Padeln nu sent ikväll där vi inte träffade många bollar så har dagen rullat på bra.

Träff med en kommunmedborgare som ville visa mig en del 20-talet sidor av 418 som är offentliga handlingar kring hur kommunstyrelseförvaltningen skött sig kring uppföljning och kontroll av externa utförare inom Hemvården. Jag håller med om att det vid dagens timslånga möte inte ser bra ut men att kommunen därav tillsatt en översyn med hjälp av någon utifrån för att granska detta. Vidderna kan jag inte överblicka över men att saker måste ses över kring organisation mm verkar stå klart. Följdfrågor kring detta om översynen är igång osv osv vet inte jag mer än att den skall igång så snabbt som möjligt var beskedet i fredags. Vi måste parallellt med andra översyner själva se om vårt hus och att avtalen följts bakåt i tiden från 2009 och framåt inom Servicedelen och från 2014 inom omvårdnad. Jag räds inte detta för hur skall vi annars kunna åtgärda saker och ständigt förbättra oss.

Träffade också representanter från den Svensk-Finska samarbetsgruppen. Där har jag via programdirektören för ett par tre veckor sen givit i uppdrag att komma tillbaka till mig senast midsommar huruvida det skulle gå att genomföra minst en avdelning finskspråkiga hyresgäster på Karlslundsgården som öppnas till årskiftet. Kan vi ta chansen när ett nytt vård och omsorgsboende öppnas då skall vi göra det. Uppdrag har också tilldelats att se om vi kan göra någon sorts enkät / undersökning utifrån hur ser efterfrågan ut i kommunen. Om det går att använda statsbidraget som vi får för att vi är ett finskt förvaltningsområde så skall det användas till undersökningen kring efterfrågan för en finskspråkig avdelning på Karlslundsgården. Här är vad jag förstått ett stort mörkertal på de vi som kommun vet om och den verkliga siffran.

Kvällen tillbringades på City konferenscenter med FUBs riksorganisation och lokalförening och ett sextiotal personer i publiken. En viktig kväll där man berättade ”om 500 röster inom LSS” och hur tolkningar har gjorts att personer i behov av samhällets hjälp nekats i domstolsbeslut bl a. En oerhört viktig kväll och det var så roligt att vi var fyra helt oberoende av varandra Centerpartister på plats som anmält sig var för sig utifrån sitt intresse. Det skall löna sig att rösta socialliberalt på sensommaren, för allas lika rätt och värde!

Ett sista tillägg på NA artikeln om framtida styre i Örebro kommun så går vi tre partier i dagens kommunledning till val som enskilda partier för att söka så stort stöd som möjligt framöver. Dock så har Centerpartiets medlemmar sagt att vi inte sitter i en kommunledning med vare sig sd eller v. Sen har vi öppna dörrar och samtal med övriga partier när Örebroarna har sagt sitt. Vi tar dock ansvar för vad vi gjort tillsammans sen omvalet 2011.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *