Tredje dagen

Uppstånden, nja inte riktigt men tredje dagen på banan blev minst lika händelserik. Flaggor, tröjor, kepsar ja det mesta som går att ha på sig visar vart fall vart vi kommer ifrån. Idag först träning där tiderna från Ericsson inte riktigt ville sig, dock tar Leclerc steg för varje gång åt rätt håll. Nu börjar publiken hitta hit, skral torsdag, halvtaskig fredag men lördag helt ok och man törs väl inte tänka på söndags em tillströmning. Kvalet sen hade jag förhoppningar att få med Marcus till q2 men tyvärr blev det inte. Slagen inom F1 med rätt stora tidsmarginaler till de bilarna som fick åka vidare i q2 bl a Saubers andra förare Leclerc. Hamilton tog pole och fick pris av förre rallyikonen Carlos Sainz som numera har sin son med samma namn i f1. Leclerc på 14 grid och Marcus på 17 imorgon em. Tre bilar bakom sig och ev en av dem från depån om de får ordning på Hartleys bil under natten. Full fart på banan idag med tävling i GP3 klassen, Porsche cup och F2. Det börjar matas på rejält nu och imorgon väntas en lika lång intensiv härlig motor dag på ”Circuit de Cataluña”. Nu börjar också kändiseliten ta sig till arenan såsom artister, fotbollsspelare och fd racinglegender. Det ligger någonting i luften och jag kan inte riktigt säga vad det är men en förväntansfull atmosfär infinner sig. Träningen lovade gott för Marcus, kvalet en missräkning, räkna med en revanschsugen Örebroare på griden under söndagen.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *