Spaniens formel 1 !

Då kan man bocka av ännu en upplevelse från de globala världshändelserna inom idrotten; Formel 1 tävling, kval, träning och banbesök. Skall man göra det, skall man göra det ordentligt. Det blev väldigt kort varsel och snabba puckar när det vankades långhelg hemmavid. Behövde således enbart vara från uppdraget en dag. Jag bokade resan själv och inte via någon F1 arrangör eller dylikt. Resan för sig, boende för sig och biljetter för sig. Med tanke på att vi aldrig tidigare besökt en Formel 1 tävling måste jag säga att allting gick stolpe in kring besöket på banans fyra arrangörsdagar. Det var tyvärr lite stolpe ut för kommunens stora racingstjärna Marcus Ericsson. Framförallt gårdagens kval som inte lyckades och gjorde dagens inledning till en uppförsbacke. Racet idag kan man inte begära mer av som helhet. Första halvan, bra fart kontrollerat. Andra halvan lite mer försvarande av position och genomföra tävlingen på bästa sätt genom att ta bilen i mål. Nu gäller det att steppa upp inför Monaco för Leclerc flåsar Ericsson i nacken nu i depån som teamets ”gunstling”. Den man alltid mäter sig med över en säsong är stall”kamraten” och nu är det upp till bevis framöver för Marcus. Fyra helt sagolika dagar på banan och vi har nog inte missat många vakna minuter från Circuit de Cataluña. Nu vilar vi upp på hotellet, jobbigt med ledighet men ack så energigivande och minnen för resten av våra liv. Tack alla som följer mig (oss) på denna resa.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *