Breddidrott + landsbygd = sant

Lämnade precis Örebrotravet och kvällens V86 tävlingar efter en utbildningsdag för alla lokala valarbetare för Centerpartiet i Örebro. Bra dag man känner verkligen peppet och längtan till valrörelse inom vårt parti. Idag blev nyheten känd som legat ett tag under ytan och bubblat ett tag. Konstgräsplan på kommunens landsbygd som varit ett av många mål för denna kommunledning. Nu sätts ”bollen stenhårt i krysset” och detta kan genomföras via gott samarbete mellan förening, kommun och näringsliv på orten. Se pressinfo nedan;

Latorps IF kommer anlägga en konstgräsplan vid Björkvallen i Latorp. Föreningen befinner sig just nu i en uppåtgående trend och vill därför erbjuda en meningsfull, rolig och hälsosam sysselsättning för personer i Latorp, Tysslinge och Vintrosa.

Under de senaste två åren har Latorps IF planerat för att eventuellt kunna anlägga en konstgräsplan på Björkviksvallen. Under det sista året har planerna blivit klara och föreningen har jobbat med att lösa finansieringen. De har ansökt om en miljon kronor från Fritidsnämnden.

– Satsningen innebär att barn bosatta på landsbygden får samma möjlighet att träna på konstgräsplan i sitt närområde på lika villkor som barn bosatta i Örebros tätort. Det är en viktig satsning för att främja föreningslivet på landsbygden, säger Annika Tholster (C) vice ordförande i Fritidsnämnden.

Utöver Latorp IF förväntas konstgräset också användas av Garphyttans IF och andra föreningar i närområdet. Fritidsnämnden fattar beslut om ansökan i juni.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *