Nya medborgare

Idag onsdag och Sveriges nationaldag samt firandet av svenska flaggans dag välkomnade vi i bygden nya medborgare. Nyfödda så klart som blivit medborgare men även nyinflyttade bygdebor blev inbjudna att hämta en blomma i samband med firandet på bygdens nöjesfält Lyckevallen.

Det bryter på ett fint sätt ner traditioner i lokalsamhället från Skansen via Örebros Stadspark till bygdens oas. Firandet har skett med nationalsång på hela 2000-talet dvs 18 året men uppvaktningen började 2012 samma år som bygdenytt.se såg sitt ljus. Vill man ha en blomstrande bygd med förskola-skola-småföretag och idrottsliv ja då måste husen berikas av människor. Vi är något på god väg, vänt elaka trender och nu går man med stolthet byborna i vår bygd.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *