”learning by doing”

Idag fredag gjorde jag mitt tredje hela nattpass med Örebropolisen. Senast var i November och båda tidigare har varit vinterhalvåret därav bestämdes redan sist att göra ett sommarpass. Sagt och gjort så spikades studentnatten och idag var den kommen. I övrigt idag så var det intervju med Örebroar’n på fm som kommer i slutet på månaden och uppvaktningar av studenter på em.

Kl 17:00 var det utsättningsmöte med Örebropolisens samtliga patruller denna festnatt. Via länk fanns länet med också för att stämma av. När möten mm var färdiga så packades bilen och jag fick min skyddsväst. Sen var det ut på fältet min patrull hade förutom en ”tusen frågors” politiker med sig också en aspirant så fyra stycken åkte tillsammans.

Denna bil och nästan alla denna natt hade som huvuduppgift förebygga och förhindra brott kring studenternas festkväll. Trafikolycka, bistå ambulanspersonal, förverka alkohol, kontrollera rattonykterhet, sen ett avbrott för ifyllnad av blanketter och pappersjobb ang det som hänt under kvällen. Mycket folk i rörelse denna varma försommarnatt och studentfesten var mestadels på Frimis samt sedermera Stadsparken. Klockan 03:00 lämnade jag min patrull då väntades det övertid för de allra flesta patruller då det var många medborgare kvar i parken. Ett oerhört viktigt och lärorikt pass inför medborgarlöftet för City som skrivs under vilken dag som helst av de fyra olika aktörerna; Polisen, City Örebro, Kommunen och fastighetsförening alt enbart Öbo.

Tack för en bra natt för alla inblandade som var ute på helheten sen kan så klart enskilda individer ha drabbats av olustigheter men med tanke på så många ute i svängen så skötte sig de allra flesta väldigt bra!

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *