Hemester, v2

Semester fast på hemmaplan och förra helgen fick det symboliseras med Hemfjärdenrunt och denna vecka lite liknade fast via cykel i min egen hembygd till Lasse-Maja och ett av hans många gömställen i krokarna mellan Arboga och Örebro då länsman var på jakt efter honom.

Man kan läsa mycket om hans bravader utklädd till kvinna för att på så sätt dels komma närmare sitt byte men även undkomma lagens förlängda arm. En grotta enligt skrönorna finns utmärkt i vår bygd och jag kan ju så klart inte med eget förtroende säga exakt att så var fallet men diverse hembygdsföreningar kan dock göra det. Smal passage ner men med ett lite större sov utrymme längst ner och ett ljusinsläpp i taket mellan två stenar gjorde det faktiskt lite gemytligt. Nåja men det blev dagens tips på utflyktsmål och självklart blev det ett svalkande dopp under dagen också.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *