Örebrocupen

En viktig del i Örebro kommuns goda utveckling, se hela debattartikeln i dagens NA nedan. Självklart kommer jag se många matcher under detta veckoslut. Kampanjade ikväll också på lokalderbyt i norra ettan, Rynninge-Karlslund 2-2 slutade den matchen.

—//—

Vi tänker således på de över fyrahundra anmälda fotbollslagen som skall spela Örebrocupen kommande veckoslut. Totalt beräknas ungefär 15000 gäster kopplade till fotbollsturneringen komma till Örebro. Utöver de spelande lagen hälsar vi även syskon, föräldrar, släktingar och vänner välkomna till Örebro.

Om vi örebroare lyfter blicken och blir goda värdar och ambassadörer kommer de att besöka oss igen i andra sammanhang.

Ett snabbt överslag denna vecka gör att hotellrummen är mer eller mindre slutbokade sen en tid tillbaka. Lägg till vad detta medför kring ökad sommarshopping för City Örebros och Mariebergs köpcentrums näringsliv. Många kommer även få upp ögonen för turistmagneter som Gustavsvik, Slottet, Wadköping med mera.

Om vi örebroare lyfter blicken och blir goda värdar och ambassadörer kommer de att besöka oss igen i andra sammanhang. Det gäller så klart oavsett detta veckoslut att vi ska finns till hands och hjälpa våra gäster att hitta rätt, tipsa om aktiviteter, visa vår glädje och fråga vad de skulle vilja upptäcka i vår kommun?

Rosta gärde kommer vara navet med finalspel på Karlslunds arena men alla lag kommer så klart inte äntra finalarenan. Det viktigaste är att alla gör så gott de kan utifrån sina förutsättningar, att föräldrar och supportrar stöttar sina lag och inte minst domaren i alla dessa tusentals matcher på 55 olika spelplaner.

Låt dessa unga spelare få drömma och ha förebilder likt dem borta i Ryssland eller lokalt här i KIF Örebro och Örebro SK.

Det kommer göras misstag av såväl ledare, spelare och domare. Låt oss alla även här lyfta blicken och vara tröstande och stöttande då dessa människor är viktiga för idrotten. Det omvända vore mycket värre för samhället i stort, det vill säga om domaren inte ville döma någon match mer, om den ideella ledaren inte vill gå ner till klubbstugan på måndag igen eller om den unga spelaren aldrig mer vill ta på sig sina fotbollsskor…

Låt dessa unga spelare få drömma och ha förebilder likt dem borta i Ryssland eller lokalt här i KIF Örebro och Örebro SK. Drömmar ger inspiration, drömmar ger energi och ibland slår även drömmar in. Lycka till alla lag som deltagare i årets upplaga, önskar en som nådde åttondelsfinal 1986 med Ervalla SK.

Det var så stort att vi jämförde oss med Danmarks landslags framgångar samma sommar 1986 i Mexico och vi hördes över hela Rosta gärde skrikandes ”vi är röde/vi är vite”.

Tilläggas kan att på 1980-talet spelade Ervalla SK i röd/vita dräkter och ja, sången fastnade i strupen rätt fort för någon kvartsfinal såg vi inte röken av men ett minne för livet blev det minsann.

Välkomna till Örebro och skapa fina minnen allesammans!

Per-Åke Sörman (c)

Kommunalråd, Örebro kommun

Ordförande i Örebro

brottsförebyggande råd

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *