Årets ”Sverigeträff”

Då slår snart klockan 03:00 och jag har precis tagit mig till bygden igen. Många LGF -skyltar på vägen norröver efter årets ”Sverigeträff”. En dag som varit likt en katt och råtta lek slutade vid Postnord på Pilängen vid 22-tiden. Då hade fordonen flyttat på sig från Eurostop, Biltema, NetonNet och till sist Megaparkeringen innan man slog ner sina bopålar. Vuxennärvaron var helt okej, fältarna var i full gång, ikväll var det Abbe, Linda, Ali samt Oliva som vi samtalade med under kvällen. Jag säger vi för ikväll var jag inte ensam förtroendevald på plats, partikollegan och numera kuratorn men fd fältaren Annika Tholster medverkade. Många Poliser i tjänst som fanns hela tiden nära och kollade så alla skötte sig. Idag träffade vi på många glada ungdomar som faktiskt på fullaste allvar tyckte det är bra att vi dom parti lyssnar på dem, på plats i regnet på deras villkor. Kloka synpunkter hur de skulle vilja ha ordnade lagliga arrangemang framöver.

Vi får självfallet utvärdera detta under hösten i ÖreBrå men jämfört med ifjol så var många instanser numera på tå och såväl information och närvaro har varit bättre. Nu kan jag jämföra två dygn efter varandra och två år efter varandra vandrandes timtal för att föra dialog. Jag ser mycket som gick bättre i år och tidiga markeringar mot de som inte ville sköta sig och uppmuntran till de som omvänt vill sköta sig vilket är de allra flesta.

Blöt, glad och tacksam att med egna ögon fått bevittna ännu en träff, som jag också likaså gärna ser uppstyrd framöver med tillstånd och ordning och reda.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *