Vem vi är till för!

Denna sommar har nya individer kommit till min kännedom att ha hamnat i kläm mellan Regionen och kommunen. Fall hamnar i domstol som dömer på det ena eller andra viset ang temperatur eller dylikt på elrullstolarna. Jag sa redan förra sommaren att ingen individ skall komma i kläm bara för att vi och regionen inte hittar samsyn / lösning på förvaringsfrågan.

Denna fråga var uppe på diverse måndagsmöten och en del domar kom till fördel för kommunen enligt våra tjänstepersoner. Kommunledningen inom social välfärd har hela tiden varit ute efter att lösa frågan men så dök den upp igen denna sommar som en följetong liknande fjolåret.

Igår träffades därför alla vid samma bord Regionen, kommunen och en driven medborgare med sin utsedda talesperson / stöd. Nu har vi hittat en lösning en gång för alla. Den kommer kosta oss initialt lite mer till en början men långsiktigt över tid spara pengar till kommunen. Vi kommer köpa in garage till Elrullstolar och den dagen Regionen beviljar en person elrullstol som är i behov av förvaring och går igenom dessa steg skall ett garage följa med som utlåning. När elrullstolen lämnas tillbaka till Regionen skall också garaget lämnas tillbaka till kommunen. Det är hur nu, jag säger detaljer / småsaker kvar att lösa exakt hur det ska gå till ang avrop, utkörning osv men kommunledningen har klart och tydligt uppdraget att lösa detta internt och även där det behövs mellan regionen och kommunen. Summan för inköp av en buffert till garage kommer tas under hösten så länge nuvarande personer sitter i social välfärd för detta har varit viktigt för mig oavsett utgång i valet så har jag hela tiden haft individens glasögon i dessa ärenden.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *