Förebyggande arbete

Nu duggar utspelen tätt i kommunen och Svea rike. Vi i Centerpartiet Örebro lokalt har lovat oss själva att inte lova något vi har ekonomisk täckning för. Idag gjorde M i Örebro ett utspel om 40 extra miljoner till den sociala sidan. Bra och välbehövligt men frågan jag ställde mig när NA reportern ringde upp för en snabb kommentar var; Vart har de fått dessa pengar i från ?

Vi i Centerpartiet håller med om att sen öppna droghandeln skall bort från Örebro. För oss är det förebyggande arbetet avgörande för samhällets utveckling. Satsar vi förebyggande insatser idag sparar det pengar imorgon. Samhället måste jobba arbete förebyggande istället för att enbart regera när något akut redan har hänt.

Några punkter ur vår valplattform:

*Tidiga förebyggande insatser

*Utveckla ”minimaria” med Regionen som nu äntligen rör på sig

*Individanpassat missbruksarbete som bygger på forskning

*Samverkan med det civila samhället bidrar genom ett 20-tal aktörer inom det lokala brottsförebyggande rådet Örebro.

*Stödja och utveckla föräldrarollen

*Meningsfull fritid där man väljer en helt annan bana med andra förebilder

*Samverka den uppsökande verksamheten med civila samhället som t ex Stadsmissionen eller likande organisationer.

*Skolornas förebyggande arbete skall bygga på vetenskap och beprövad erfarenhet

Jag tycker det är bra att flera partier kommer med olika spännande idéer som är väl värda att titta på framöver men att använda samma pengar flera gånger är inte försvarbart och gör en satsning lite urvattnad men självklart är idéerna i sig inte långt ifrån vårt förebyggande tänk.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *