Svar till Peter Flack

På söndag kan du kryzza in mig i kommunfullmäktige för femte gången gillt, alltså personvald av invånarna i Örebro kommun. Enligt en medborgare idag som messa mig meddelade isf nåt slags rekord eftersom inte alla innefattades av omvalet 2011 i vårt nordvästra hörn. Personvalet kom först till 1998 och jag har fått folkets stöd 2006-2010-2011-2014 och vem vet men på söndag kan vi kanske kanske rista in 2018. Jag gör vart fall allt jag kan för att påverka mina vänner, medlemmar och sympatisörer. Idag besöktes USÖ-Glanshammar-Mellringe och Oxhagen samt Betelkyrkan förstås på kvällen. Du har chansen att medverka till en unik femling genom att kryzza ettan på partiets lista till Örebro kommun.

Till min buskisidol Peter Flack vill jag först säga, bra att du ger dig in i debatten. Då bryr man sig och vill påverka utvecklingen. Jag minns att du sa förra året på vårvintern när jag besökte dig bakom kulisserna i Brevens bruk. -”Jag har haft många politiker sittandes i publiken, jag har träffat dem i Rådhuset och på andra platser men jag har aldrig haft någon två timmar intresserat lyssnat bakom ridån på besök under alla mina år som aktiv skådespelare”. Detta citatet fick jag använda av dig då jag trodde många hade besökt Peter & Co under alla år bakom kulisserna. Till råga på allt när föreställningen började åkte jag hem, ja jag kom tillbaka ett halvår senare med frugan i publiken och njöt av ännu en bra föreställning. Gäller att skilja på verksamhetsbesök och nöje.

Jag besökte Wadköping den 6 juli med guidad rundvandring med ansvarig tjänsteman och pratade spelgården samt Kronblomsmuseet. Det senare också någonting som jag börjat rota i för att kunna göra något unikt i kommunen kommande sommar redan kanske……..

Wadköping ligger under Fritidsnämnden och jag fliker in kommunledningenssvar nedan då rätt instans skall svara på vad som är på gång men ännu en gång Peter och gänget, sträck på er för jag är stolt kommuninvånare för vad ni gjort och gör för att sätta Örebro på kartan samt nu också kommunens landsbygd på kartan. Tack!

///Svar från Fritidsnämnden nedan///

Vad roligt att Peter Flack valt att besöka vårt fina Wadköping! Det är något han delar med många andra med tanke på de över 460 000 besök som görs där varje år. I juni var även Fritidsnämnden på plats och hade sitt nämndsammanträde där.

Fritidsnämnden har höga ambitioner med utvecklingen av Wadköping. Av den anledningen togs det 2016 fram ett utvecklingsprogram för området som anger hur vi ska utveckla Wadköping till ett av Sveriges populäraste besöksmål. En tillbakablick visar att vi redan genomfört åtgärder för ökad tillgänglighet, ny skyltning, en guideapp på olika språk, olika musikprojekt med ungdomar, lov- och sommarlovsaktiviteter för barn, fler utställningar och nytt ljudsystem i Teaterladan för att nämna ett urval av satsningar som genomförts.

Peter Flack har synpunkter på framför allt utomhusscenen Spelgården i Wadköping. Spelgården hyrs ut främst sommartid till olika musik och teaterevenemang; blues, allsång, tisdagsträffar för barn och även dans.

Vad gäller underhållet så genomför Fritidsförvaltningen ständigt underhåll och lagar löpande allt trasigt, däremot blir Spelgården förstås väderbiten eftersom den står under bar himmel. Det är ju trots allt en utomhusscen. Behovet av ett bra tak har ibland påtalats av de som hyr, framförallt för att kunna förlänga säsongen en bit in på hösten. I dagsläget finns ett segeldukstak över en del av scenen men inget tak över åskådarplatserna.

Hyr man Spelgården har man dock samtidigt tillgång till Teaterladan och kan vid dåligt väder flytta in där. Alternativt finns regnponchos som kan delas ut till publiken. Vi har hittills inte fått några klagomål på Spelgården från vare sig besökare eller de som hyr. Snarare tycker alla att det är en fantastisk spelplats och det enda som skulle kunna göra den bättre är som sagt ett bättre tak. Tråkigt att inte Peter Flack delar den upplevelsen med övriga.

Målet är att antalet arrangemang på Spelgården ska öka. För att nå det behöver i första hand taket över scenen förbättras så att det täcker hela scenen och skyddar både teknik och de som framträder. Även frågan om ett tak över åskådarplatserna kan vara värd att utredas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen av Wadköping för att ännu fler besökare ska få ta del av vårt fina friluftsmuseum!

Undertecknat Jonas-Annika-Johan, kommunledningen utifrån Fritidsnämnden.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *