Bästa lokalvalet sen 1988!

1988 fick Centerpartiet i Örebro kommun sju mandat, 30år senare får preliminärt Centerpartiet i Örebro kommun sex mandat. Detta innebär att det var 30år sen som partiet gjorde så här bra siffror i kommunalvalet. Jag säger preliminärt för 85 av 86 vallokaler är räknade på natten och sen i veckan kommer Länsstyrelsen fastställa siffrorna exakt. Det ser dock ut som att vi är valet vinnare i rena procent vilket är helt helt underbart. Så som man har slitit för detta.

Vi kan redan nu på valnatten också konstatera att Örebroarna har sagt nej till ett rent rödgrönt styre tillika också ett rent alliansstyre. Vilket man kan sammanfatta med att Örebro oavsett partier kommer styras av en mittenkoalition de närmaste fyra åren.

Mycket kan hända men rackarns att det har smsat / messats under kvällen och natten. Ni kommer få svar allesammans under måndagen för detta är historiska siffror för Centerpartiet i Örebro kommun.

Tack alla som har bidragit till detta, ingen nämnd ingen glömd och riksdagsmandatet är åter erövrat från länet efter åtta torftiga år!

Vi är också inne i Malmö och Göteborg igen samt ökar i huvudstaden. Siffror som är helt makalösa och kommer att få analyseras under hösten.

Go natt från en leendes pöjk hemma i bygda igen!

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *