Medarbetarsatsning

Kommunen gör en låglönesatsning – avsätter tio miljoner kronor

I Örebro kommuns budget för 2019 kommer en särskild pott på tio miljoner kronor vikas för att höja de lägsta lönerna i kommunen. Satsningen är en del av överenskommelsen om valteknisk samverkan mellan de styrande partierna och Vänsterpartiet.

– Det är viktigt att vi som kommun visar att vi värderar alla de insatser som våra viktiga medarbetare gör för kommunens medborgare varje dag. Ett sätt är denna satsning på att höja de lägsta lönerna. Arbete ska löna sig och denna satsning är viktig för att öka attraktiviteten för flera yrken, säger Per-Åke Sörman, Kommunstyrelsens vice ordförande (C).

Exakt hur satsningen på 10 miljoner kommer se ut ska utredas, men satsningen syftar till att höja de allra lägsta lönerna i kommunen.

Budgeten för 2019 beslutas av Kommunfullmäktige 10-11 december.

Publicerat av

Per-Åke Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *