36 dagar kvar och vi hoppas att urbaniseringsvinden vänder

Många jag pratar med undrar om Landsbygdspartiet oberoende (LPo) är ett lokalt parti. Det är vi inte.

Vi har en rikslista som toppas av Erika Sörengård som numer bor i skåne. Hon är initiativtagare till landsbygdsupproret med ett mål att stoppa urbaniseringen och att stad och land i stället ska börja samarbeta.  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/inse-att-levande-landsbygd-aer-win-win-foer-alla-14976

Vårt partiprogram i Landsbygdspartiet oberoende vilar på 4 hörnstenar. Företag och service. Demokrati och påverkan, traditioner och kulturarv samt framtidstro och utveckling. Vårt program utgår från landsbygden samt tron på att landsbygden med tillhörande småbyar, småsamhällen och småstäder som helhet erbjuder en bättre livsmiljö för människor än stora städer. Vi vill bidra till ett bättre samhälle genom att ge människor en ökad möjlighet att bo, verka och få sin försörjning i en decentraliserad och landsbygdsnära miljö. Vår uppgift är därför att i alla sammanhang bevaka och företräda landsbygdens och småorternas intressen i förhållande till centralorter och centraliseringskrafter. Här kan du läsa mer https://landsbygdspartiet.org/fyra-hornstenar/

LPo ställer upp i ”landstingsval” i 6 län, bland annat här i Örebro län. Den listan toppas av Mats Lagerman, Lindesberg, en kulturarvskrigare som likt en hök bevakar och arbetar på att vi får ha kvar våra små dammar och kraftverk.  En av våra absolut viktigaste frågor på länsnivå är att ha kvar våra tre sjukhus och att enklare operationer som blindtarm, benbrott etc kan opereras på alla tre sjukhusen. Så är det inte idag. Idag tvingas du åka till Örebro om du bryter ett ben. Galet säger vi.  Vi vill givetvis också ha kvar BB i Karlskoga. Detta är en fråga där vi tydligt kan se hur urbaniseringstrenden blåser i Sverige. Det är även en fråga där många lokala företrädare säger sig värna om de lokala sjukhusen, men i regionen sedan röstar för en centralisering.

Landsbygdspartiet oberoende kommer också att ställa upp i 30 – 35 kommuner runt om i Sverige från norr till söder. I vårt län ställer vi upp i Askersund, Nora, Lindesberg och Hällefors. Håll utkik efter våra lokala program

Vi kommer göra vårt bästa för att vinden som blåser för urbanisering ska vända

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *