Om show och om succé

På Sparbanksbörsen i Fjugesta har vi olika grupper som sätter upp olika produktioner. Initiativtagarna säljer in sina idéer till styrelsen som bedömer om det är möjligt/rimligt/bra/nödvändigt osv. Tror nästan aldrig att det blivit ett nej. Ibland kanske man inser att det inte blir en ekonomisk succé, men att det finns många andra goda skäl att satsa på konserten eller föreställningen.

För tredje gången på fyra år har nu Rebecka Elliot kommit med just en idé om en föreställning. Det har samtliga gånger handlat om ”show” i ordets rätta bemärkelse. Om slagkraftiga sång- och dansnummer och om duktiga, förhållandevis unga, människor som mer eller mindre trollbinder publiken med sin scennärvaro och smittande energi.

Förra helgen hade vi premiär på ”Mama’s blues and a lot of Hairspray” som Rebecka tillsammans med den dansande och sjungande koreografen Ida Svansbo satt ihop. Totalt är de 17 personer på scenen och medelåldern räknade jag just fram till 19,2 år. Det är med andra ord en ung ensemble.

Med det är inte åldern enbart som gör succén. Det är energin och glädjen. De älskar verkligen det de gör och det känner man som publik. Bra låtar och dito musikbakgrunder, snygga kostymer, frisyrer och koreografier, fantastiska sångröster, stämsånger, humoristiska grepp och en lust så stor att man bara knockas av det de framför. Jag lovar att man skulle kunna skriva recept på den här showen. Är man deprimerad och nedstämd, eller kanske bara trött, så blir man garanterat pigg och glad när man ser den.

Men inte ens denna fenomenala uppsättning skulle klara sig utan det som Lekebergs Revysällskap och Sparbanksbörsen har att erbjuda i form av kompetens och service. Som att Lotten syr fantastiska klänningar, att Dag och Bosse sköter om ljud och ljus och att Gill och hennes servicegäng tar hand om publiken. Helheten gör succén.

Vad ville jag egentligen säga med detta inlägg? Jo att vi kör kommande helg också. Att det i skrivande stund fortfarande finns en möjlighet att boka en plats tack vare att vi utökat antalet stolar i salongen samtidigt som vi säljer platser på läktaren. Att det är en succé!

You can’t stop the beat!

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.