Vad gör en världsartist på en scen i Fjugesta?

Vad gör en världsartist på en scen i Fjugesta?

På lördag kommer Ulla Westlund från USA till Sparbanksbörsen i Fjugesta för att sjunga tillsammans med ett lokalt band. Det är stort. Ja, inte bandet, utan att hon kommer. Och hon kommer faktiskt hit bara för det, även om hon samtidigt passar på att besöka sina föräldrar i Dalarna.

Och vem är Ulla Westlund? frågar sig vän av ordning. Never heard of … Nej, kanske inte. Men googla lite så dyker det snart upp fakta om att hon är en svensk operasångerska, numera bosatt i USA, som sjungit på de stora scenerna världen över. Hon sjunger annat än opera också. Lita på det. Och hon gör det på Sparbanksbörsen i Fjugesta. Sa jag det?

Samma kväll kommer Meta Roos dit och sjunger med samma band. Det är också stort. Lite mera känd. Ganska mycket känd. Just det. En av Sveriges bästa jazzsångerskor och kanske särskilt i gott minne hos oss närkingar för sin tid som primadonna hos Peter Flack till vilken hon dessutom återvänder i höst.

Ulla och Meta sjunger var och en för sig. Men också tillsammans. Det har de aldrig gjort förut. Jag tror inte de känner varandra över huvud taget. Fast båda är från Dalarna. Och båda har spelat lokalrevy en gång i tiden.

Är ni med? Vi är alltså fortfarande i Fjugesta, Lekeberg, Närke, Sverige … Vad sjutton gör de då här?

Jo, tack vare kontakter med Anders Ekstrand, musikprofil i kommunen, tillika med jämna mellanrum kapellmästare i ”revyorkestern”, så har det slumpat sig så att sångerskorna i fråga gärna vill ha jobb av det här slaget just vid den här tidpunkten. Anders har satt ihop programmet och Lekebergs Revysällskap har satsat på en ”Guldkväll”.

Guldkväll innebär inte bara internationellt och nationellt kända artister. Det innebär också utdelning av fyra fina lokala kulturpriser: Nöjesutvecklarpriset och Ung Revy (Lekebergs Revysällskap och Lekebergs Sparbank), Lions Kulturpris samt Lekebergs kommuns ungdomsledarpris. Något att se fram emot!

Sa jag att det är på lördag i Fjugesta?

Affisch_Guldkväll Lekebergsrevyn A3

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *