Jisses vad det händer i Lekeberg!

Har det hedervärda uppdraget att vara med och planera för Lekebergs firande av 20 år som egen kommun. Det innebär bland annat att arrangera tre stora folkfester där kommuninvånare och tillresta bjuds på allt från maffig körsång i försommargrön amifteater via melodikryss och vattenruschtävlingar på lokalt bad till välljudande hårdrock på lastbrygga. Till allt detta återkommer jag längre fram.

En annan del i jubileumsarbetet är att sammanställa evenemang som görs av olika arrangörer på olika håll i kommunen. Detta för att marknadsföra dem under ett gemensamt jubileumsparaply. Det tog mer tid än jag räknat med kan jag säga. Från och med 23 maj till och med 30 juni har vi ett utbud på 43 evenemang i vår lilla kommun!

Det är drygt ett om dagen och det är banne mig inte dåligt.Vissa är återkommande varje vecka som Sommaröppet i Tångeråsa, MC-café i Ribboda och guidningar i Riseberga klosterruin. Men det är ett fantastiskt och inspirerande utbud som har återkoppling inte bara i nöjeshänseende för här finns även en folkhälsoaspekt. Roliga ideella jobb och social gemenskap och möjligheter att bara låta sig roas och njuta.

Ett litet smakprov: Bakluckeloppis på torget i Fjugesta, guidad busstur runt om i kommunen, Landsbygdens dag i Mullhyttan, Mors dag på Lannalodge, Fjugestaloppet, Lekebergsrundan, nationaldagsfirande på Högan, målarkurs för barn, bilträff på Sannabadet, vandring på Skagerhultsmossen och ungdomsmusikal på Sparbanksbörsen och …

Även en blogg har sina begränsningar. Men håll utkik i diverse forum och medier så ni inte missar något. www.lekeberg.se/evenemang är ett säkert kort.

Avslutningsvis skickar jag med en bild från gårdagskvällens fina evenemang i Masmästarstugan i Klunkhyttan där Västernärkes hembygdsförening bjöd på grillad korv, kaffe med hembakat, underhållning och en underbar miljö. Under knappt två timmar fick vi uppleva värmande kvällssol, regnskur, vacker regnbåge och starten på solnedgången. Snacka om ”all inclusive”.

IMG_5472

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

En kommentar till “Jisses vad det händer i Lekeberg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *