Ungdomarna intar scenen

Att verksamhet för ungdomar är viktig har jag skrivit om tidigare. Tänker för övrigt fortsätta med det så fort jag får tillfälle… Detta min mening och mitt mål gäller naturligtvis i alla sammanhang, även om jag i detta nu riktar in mig ”scenkonst”. Här handlar det mera exakt om elva ungdomar mellan 10 och 14 år vilka som bäst repeterar för fullt för att i helgen framföra årets ungdomsmusikal på Sparbanksbörsen i Fjugesta.

Det är sjätte året i rad som Elisabeth Brånsgård, 26 år och själv uppvuxen i Lekebergs Revysällskap, sätter upp det som vi kallar ungdomsmusikal. ”Ungdoms” därför att det är sådana som medverkar. Vi har ingen nedre åldersgräns, tror den yngsta varit 8 år och hon är med i år också, numera på det trettonde. ”Musikal” av uppenbart skäl; det handlar om teater, sång och dans.’

Vad Elisabeth (för övrigt mottagare av Lekebergs kommuns ungdomsledarpris 2015 och Lekebergs Revysällskaps Nöjesutvecklarpris 2013) gör, är att hon med stor finess hittar på en historia som är både rolig och spännande. I denna väver hon in sånger från kända musikaler och filmer och skriver egna texter till. Slutligen skapar hon finurliga scenlösningar och snygga koreografier och allt blir till en sprakande föreställning som i vanliga fall brukar spelas helgen innan skolstart.

Viktigt i sammanhanget är att Elisabeth (som i år har en medregissör: Emma Öhman) har stöd av Sparbanksbörsens och revysällskapets alla nödvändiga funktioner. Utan kostym, rekvisita, smink och peruk, scenografi och teknik blir det naturligtvis inte samma sak. Så vad publiken får se på de tre föreställningarna nu i helgen är en fullfjädrad musikal framförd av elva extremt taggade ungdomar.

De har levt med detta i tre hela veckor. Som ett musikalkollo helt enkelt, där de varje dag träffats och tränat. Nu trappas det upp med hela dagar och ett genrep innan lördagens premiär. När allt är över får de vara med och plocka undan och städa. De har för övrigt själva varit delaktiga i mycket som har med kläder och prylar att göra.

Slutligen så är det i år extra roligt att vi kan bjuda på entrén för alla upp till och med 16 år! Det ungdomsledarpris som jag skrev om tidigare är på 10 000 kronor. Pengar som mottagaren ska använda till något som gagnar det område som priset gäller och väljer själv vad. Nu blev det kanske inte helt oväntat musikalen ”Troll”.

Så varmt välkomna både stora och små. Mer information finns på www.lekebergsrevyn.se.

LB_låg

 

 

 

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *