Vi glömmer vädret och fortsätter fira!

Nu har det gått så långt att man är glad bara det inte regnar. Måste inte vara strålande sol, måste inte vara varmt – men uppehåll är en humörhöjare. Allt är relativt och det gäller att se det positiva i livet. Som till exempel den stora Jubileumsdagen i Lekeberg nu på söndag.

Den tilldrar sig på Sannabadet i Fjugesta där det är gratis entré hela dagen och massor av underhållning och aktiviteter. Skulle det trots allt regna, så funkar det ändå. I vattnet blir man ju ändå blöt och på land kan man använda olika typer av skydd. Marknaden är översvämmad (!) av sådana.

I princip kan man helt utan kostnad få uppleva en räcka av roligheter mellan klockan 11 och 17. Vad sägs om Melodikryss live, Clownen Klara på kalas, Nelson-Westin Jazzmachine, illusionisten Daniel Kane och showgänget Janssons Frestelser? Inte illa pinkat (!) i en liten landsbygdskommun.

Det är vad som händer på scenerna. För övrigt finns en här en tipspromenad med fina priser, möjlighet att bli porträttfotograferad och så den stora politiska femkampen. Den arrangeras och leds av Mats Andersson från det lokalt baserade företaget Outdoor Experience och innehåller spännande grenar som först i vattenruschen och bygg en klosterruin …

Vid sidan av detta ska man naturligtvis bada, gå runt och se vad de föreningar som finns på plats har att visa och kolla på folk i största allmänhet. En riktig folkfest där ingen – oavsett ålder och intressen – ska ha en chans att ha tråkigt.

Om nu bara vädret … Ja visst ja, det spelar ju ingen roll. Torrt eller blött. Varmt eller kallt. Välkomna till Fjugesta alla som fortfarande tror på sommaren och livet!

Sannabadet från rutschbanan DSCN3348

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *