Örebro 750, tar hjälp av Lekeberg, 20

Det kunde vara en kvällstidningsrubrik, för där vill man ju alltid dramatisera. Och så är det ju så viktigt att nämna åldrar i alla sammanhang … Själv vill jag egentligen bara tala om att jag tycker det är jättekul att Lekebergs Revysällskap får vara en del i Örebros firande. Närmare bestämt  på stora scenen vid slottet i morgon klockan 13.30.

Frågan kom i våras och vi blev så klart smickrade. Speciellt som event-koordinatorn sa att ”vi har hört så mycket bra om er”. Jo, jag förstår att det är ett trick men jag är väl inte mer än människa … Men hur smickrad jag än var så insåg jag att, ska vi delta på Kulturens dag, så måste det vara något med lite tryck i. Och kom då osökt att tänka på succéshowen Mama’s blues and a lot of Hairspray.

Det visade sig vara bra tänkt för det gick att få ihop nästan hela gänget. Vilket innebär att publiken kommer att få se och höra sex låtar med fart, fläkt och tryck framförda av en ungdomlig (ja Ronnie Elliot, du får liksom hänga med i den allmänna beskrivningen) showgrupp. Uno Svenningsson, Patrik Isaksson och Svenska Kammarorkestern fick ta tider lite senare under dagen, men jag hoppas de är nöjda med det …

Nej hör ni, skämt åsido så är jag stolt över att vi i lilla 20-årsjubilerande Lekeberg, kan vara med och fira Örebro. Och jag är stolt av flera skäl, inte bara för att vi har en duktig showgrupp i revysällskapet. På ett djupare plan så är jag stolt över att storebror Örebro lämnade ifrån sig en liten kommundel på ett schysst sätt när det begav sig, och att denna lilla del av länet blivit en så bra plats att leva och bo i.

Så grattis Örebro och rock on Rebecka, Ronnie, Moa, Esmeralda, Lea, Oscar, Ida, Wilma, Lucas, Pernilla, Celine, Ella-Sofie, Sandra och Beatrice. Jag kommer att hänga på kravallstaketet.

Foto: Gunnar Öquist

Mamasblues

 

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *