Lekebergs stora stödgala unik i länet?

Projektet ”Lekeberg hjälper” med en stor stödgala och en konsert i kyrkan nästa söndag, är unikt i länet. Det påstår jag så länge ingen överbevisar mig. Fast det handlar naturligtvis inte om att vara länsbäst. Det handlar om den enorma uppställningen från alla håll och kanter samt om målet att samla in minst 100 000 kronor till människor på flykt.

Det började som ett spontant  facebookinlägg kring bilden som vi aldrig kommer att glömma – den drunknade pojken på stranden – och mynnar nu ut i en stödgala som engagerar människor, företag och organisationer i hela Västernärke. Ja, utanför kommungränserna också. Alla verkar vilja hjälpa till.

Rent praktiskt går det till så att massor av lokala artister ställer upp och underhåller under fyra timmar. Underhållningen varvas med auktion på skänkta saker och under tiden säljs det lotter och serveras det fika. Allt överskott går till behövande och målet är som sagt 100 000 kronor. Fast jag tror att det kommer att bli betydligt mer.

Projektet har så lite kostnader som är möjligt. Att bygga upp scen och teknik i bollhallen i Fjugesta är i princip den enda utgiften. Och då är detta ändå rejält sponsrat av företaget som står för arbetet. Jag tänker inte här räkna upp alla som är med och bidrar, det kan man läsa sig till på bilden nedan eller på www.facebook.com/LekebergHjälper.

En enda person tänker jag framhålla och det är motorn i projektet, Alexandra Zoffman. Jag vet att hon inte gillar det, men jag vet också att vi inte hade varit där vi är den 15:e utan henne.

Vi i Lekeberg hjälper har valt att låta pengarna gå via Lions till organisationens internationella Syrienfond som hjälper folk i flyktinglägren. Det finns flera olika ”säkra” hjälporganisationer men eftersom Lions i Fjugesta tar ett stort ansvar för genomförandet av galan, så känns det helt rätt att pengarna går vidare genom den upparbetade kanalen.

Nu hoppas vi bara att alla de 600 stolarna (för övrigt utlånade av Peter Flack och Johan Wiberg på Trystorps slott) i bollhallen har rumpor som sitter på dem när det hela drar i gång. Och som sagt, något liknande i omfattning har vi hitintills inte sett i närheten, även om många drar sina strån till stacken.

Lekeberg hjälper. Gör ni?

Lekeberg-hjalper-webBild med hjärtan

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *