Med en sällan skådad glöd …

… intog sånggruppen Glöd Sparbanksbörsen i Fjugesta i söndags och bjöd på en värmande julkonsert som inte lämnade någon oberörd. Därför tänkte jag ägna några rader åt det här tjejgänget som inte bara sjunger bra, utan också gör bra för andra. Sedan starten 1998 har de samlat in över en miljon kronor till Barncancerfonden!

Det handlar om – som de själva uttrycker det – en brokig skara tjejer. Mitt i livet, med familjer och jobb och olika fritidsintressen. En del av dem är förresten släkt. Deras gemensamma nämnare är att de älskar att sjunga och att de tycker om att göra gott.

När de började 1998 bestämde de sig för att låta eventuella inkomna medel gå till Barncancerfonden. Eftersom de nu sjungit i ganska många år, och inte bara till julen, så har det alltså kommit in så mycket som över en miljon kronor. Glöd blev uppmärksammade för detta för ett antal år sedan och var då med i TV4-programmet Svenska hjältar.

De inte bara sjunger bra, de sätter samman konserter och shower med finess och humor. Dessutom omger de sig med skickliga och lyhörda musiker som gör föreställningarna högklassiga i alla avseenden.

Vi har haft nöjet att välkomna dem till Sparbanksbörsen flera gånger tidigare. Först med en 60-talsshow och sedan med showen ”Glödhett – tidernas sångerskor”. Den sistnämnda fick de faktiskt göra en repris på eftersom det såldes slut på biljetterna direkt.

Förra julen deltog tre av Glödtjejerna i vår egen julrevy som då självklart fick undertiteln ”inte helt utan Glöd”. I år tog vi steget fullt ut och bjöd in dem att göra sin egen julkonsert hos oss. Eller julkonsert med showinslag, som Annika Gelin så galant uttryckte det i en radiointervju.

Två föreställningar blev det på självaste Luciadagen. Överfullt hus och och en underbar blandning av traditionella julsånger, show, skämt, och djupaste allvar. Med gemensamma ansträngningar av Glöd och Lekebergs Revysällskap innebar den här dagen att Barncancerfonden så småningom kommer att få cirka 30 000 välbehövliga kronor.

Via länken nedan kan ni få lite extra Glöd. Filmat av Lennart M Pettersson. Bilden är tagen av Gunnar Öquist.

God jul på er alla!

12375054_1170806599615154_8824367179783307539_o

 

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *