Om tåg(a) i Lekeberg – och på andra platser

Kan ”kreativa tankar om Lekeberg” handla om tåg? Så klart, själva Fjugesta finns ju till enbart tack vare järnvägen. Och gamla fina stationshuset ska snart förhoppningsvis renoveras och pryda centrum. Sen är det ju ”tåga” i kommunen och dess invånare.

Men detta handlar om tåg på ett annat sätt. Undertecknad sitter just nu på ett sådant och känner sig frustrerad. Andra dagen i rad med tjänsteresa på räls. I går till Stockholm och idag till Göteborg. Och båda dagarna med förseningar på hemresan. Signalfel i går och trasigt tåg idag.

Jag har extra bråttom hem eftersom det är förberedande genrep på vår nyårsrevy. Där klarar de sig i och för sig utan mig. Men jag vill ju så klart sitta ner och se hur mödan av de senaste månadernas arbete har lönat sig.

Okej. I stället för att vara irriterad så gör jag något vettigt av tiden. Tänker positivt. Och kreativt. Skriver ett blogginlägg, det är ju kul! Och kommer osökt att tänka på några rader i ett av numren i vår föreställning.

Ni som är i min ålder och uppåt minns kanske Birgitta Anderssons ”Sverigebruden”. Den har vi stöpt om lite så att den handlar om hur vi svenskar beter oss nu för tiden. I inledningen konstateras att det är ett välordnat och pålitligt land vi lever i. Ett land där tågen kommer och går i tid …

Hrm. Det var kanske inte den bästa liknelsen. Men man kan ju se fram emot de nya supersnabba snabbtågen som ska göra att resan mellan Stockholm och Göteborg går som en (ett?) swish. Hurra, då tar det ju bara tre minuter innan man står still i Södertälje för signalfel!

Förresten, har ni någon gång hört talas om att tågen mellan Kiruna och Narvik varit försenade på grund av snö?

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *