Nu laddar vi för Mellofest!

Det är lite paus i den allmänna melodifestivalyran, eller hur? Nu har det ju gått några veckor sedan Frans sopade mattan på Globen och det är en dryg månad kvar till Eurovision fyras av på samma plats. Lugnt som sagt. Utom i Lekeberg.

För här laddar vi för vår egen Mellofest som går av en flygande stapel under Kristi Himmelfärdshelgen. Vi har många kreativa själar i vårt revysällskap. Dessutom många duktiga sångare, musiker, dansare, tekniker osv. Detta har utmynnat i att vi gör en egen melodifestival med nostalgi och stolthet som drivkraft.

Hur man gör? Jo.

Ta 17 svenska vinnarlåtar genom tiderna. Utvalda så att det både blir gott och blandat och rätt låt till rätt sångare. Gör det sedan så tidstypiskt som möjligt med klädsel, frisyrer med mera. Börja med Brita Borg , mellanlanda med Roger Pontare och Lena Ph och sluta med Euphoria.

Presentera på traditionellt mellovis och se självklart till att det blir inslag från greenroom med jämna mellanrum. Skapa ett maffigt mellanaktsnummer med alla deltagare och hyr in mentometrar så att publiken slutligen får rösta fram kvällens vinnare.

Icke att förglömma: god mat och stärkande dryck till dessa helkvällar som har chans att bli rena familjefesterna. För melodifestivalen tycks numera engagera lika mycket i alla åldrar.

Undertecknad, som bara är en liten bricka i detta stora arrangemang, ser fram emot att få visa att i Lekeberg gör vi det så mycket bättre. Okej, det där var kanske onödigt kaxigt men det kändes som en bra avslutning …

Glad vår på er!

gruppbild lågupplöst

 

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *