Kreativt, kulturellt och kul!

Min blogg har ju underrubriken ”kreativa tankar från Lekeberg”, något som förpliktigar. Speciellt när man sitter bekvämt tillbakalutad med datorn i knät och tittar rakt ut i havet. Inspiration och distraktion som förhoppningsvis tar ut varandra.

Hur som helst så råder det inget tvivel om att kreativiteten flödar i Lekeberg. Roade mig med att stämma av vad som händer i vår lilla kommun under de kommande veckorna och blev så fascinerad att jag nästan tappade kontakten med horisonten.

Ska poängtera innan jag går vidare, att detta är vad jag känner till utan allt för djupa efterforskningar. Men det räcker, det kan jag lova. Vi tar det i kronologisk ordning.

På onsdag kväll, den 10 augusti, är det guidning i Riseberga kloster. Som alltid på onsdagarna under juni, juli och augusti. Den ambitiösa guidesäsongen avslutas för övrigt med ”Riseberga i facklors sken” den 7 september. Magiskt, mysigt och mörkt!

På fredag kväll ljuder det av allsång på Sannabadet. Det här är sommarsverige i sin fulla blomning. Vacker omgivning, sång, musik och glada människor.

På lördag är man bakom flötet i Brotorp där den årliga metartävlingen går av stapeln. En kul tradition som verkligen roar alla åldrar.

Dagen därpå, nu är vi framme vid söndagen den 14 augusti, arrangerar Västernärkes hembygdsförening och Edsbergs församling den årliga Snarvedagen. Friluftsgudstjänst vid fina Snarve Kaplansgård och underhållning av Systrarna K.

Helgen efter är det verkligen pådrag i Fjugesta. På lördagen mullrar det i alla gathörn när evenemanget Augustimuller lockar ett tusental personer att titta på bilar, lyssna på Bosse Bildoktorn och bli underhållna även på andra vis. På kvällen ”After Muller” med servering och trubadur på torget och därefter dans på Bergavallen. Tjohej!

Samma dag är det premiär för årets ungdomsrevy på Sparbanksbörsen, ett sommarprojekt som i innefattar 15 ungdomar mellan 9 och 15 år och en massa roliga och tänkvärda inslag. Skrivet och regisserat av en annan, om än lite äldre ungdom, Alfred Grönkvist. Det blir två föreställningar även på söndagen.

Ständigt detta revysällskap, kanske någon med all rätt tänker. För veckan efter, den 25 augusti, kommer den briljanta Revykören att underhålla i Kräcklingegården. Och den 4 september, i samband med den mycket innehållsrika och trevliga Tångeråsadagen, blir det ”Ljuva 60-tal” med andra medlemmar i sällskapet. Och en massa annat kul också förstås.

Så här skulle jag kunna fortsätta sida och upp och sida ner. Men jag ger mig nu och återgår till horisonten. ”From my point of view” ser det ut så här just nu. Men vi ses i lekebergsvimlet om en vecka eller två.

P.S. Det Bakluckeloppis på torget i Fjugesta den 27 augusti!

IMG_9810

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *